İskoçya'da camiye saldırı

İskoçya'da camiye saldırı

İskoçya'nın Kuzey Lanarkshire bölgesindeki Cumbernauld Camisi'nin duvarına, İslam karşıtı ve ırkçı ifadeler içeren yazılar yazıldığı bildirildi.

LONDRA (AA) - İskoçya'nın Kuzey Lanarkshire bölgesindeki Cumbernauld Camisi'nin duvarına, İslam karşıtı ve ırkçı ifadeler içeren yazılar yazıldığı bildirildi.

İskoçya polisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, caminin 2 duvarına sprey boya ile "Sarazenler (Haçlı Seferleri sırasında Avrupalı savaşçıların Müslümanlara taktığı ad) evinize gidin" ve "Deus Vult (Latince:Tanrı İstiyor)" ifadeleri yazıldığı aktarıldı.

Eylemin cuma akşamı 20.30 ile cumartesi sabahı 07.30 arasında gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini belirten yetkililer, olayın nefret suçu olarak ele alındığını ifade etti.

Polis, soruşturmanın devam ettiğine işaret etti. Cami yetkilileri ise saldırının bölgedeki Müslüman toplumu endişelendirdiğini vurguladı.

Hafta başında da başkent Londra’da bir tren istasyonunda "Müslüman öldürmek istiyorum." diye bağıran bir saldırgan, bir Müslüman'ı bıçakla yaralamıştı. Saldırıda göğsünden ve gözünden yaralanan Muhammed Askar'ın görme yetisinde kayıp olabileceğinden endişe edilirken polis olayın "terör saldırısı olarak görülmediğini" açıklamıştı.

Londra polisi, ayrıca kentin doğusunda yer alan Chingford’da, çarşamba günü gerçekleşen bir başka olayda, siyah giyinmiş 2 saldırganın, bir kadının başörtüsünü çıkarmaya çalıştığı, sonra yere itip sürüklediğini bildirmişti.

Birleşik Krallık'ta Müslümanlara yönelik saldırıları izleyen hükümet destekli Tell Mama, geçen ay yayımladığı raporda son 3,5 yılda 100'den fazla cami ve İslami kuruluşun Müslüman karşıtı saldırıların hedefi olduğunu açıklamıştı.

Ülkede 23 Haziran'da yapılan Avrupa Birliği referandumunun ardından aşırı sağcı kişi ve örgütlerce gerçekleştirilen yabancı karşıtı saldırılarda da artış görülmüştü.

Birleşik Krallık'ta yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor. Bu sayının 2030 yılına kadar 5 buçuk milyona ulaşması ön görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.