İŞKUR 100 bin işsiz için kolları sıvadı

İŞKUR 100 bin işsiz için kolları sıvadı

Ekonomik kriz dünyayı kasıp kavuruyor. Türikye'de işsizler ordusu her geçen gün büyürken, güzel haber İŞKUR'dan geldi.

İŞKUR, artan işsizliğe çözüm bulmak için kolları sıvadı. Kurum, 2009 yılında 100 bin kişiye mesleki eğitim verecek ve iş bulmalarına yardımcı olacak.

2009 seferberlik yılı olacak

Yurtdışı kaynaklı ekonomik krizin etkileriyle Kasım ayında yüzde 12.3'e çıkan işsizlik oranı, İş Bulma Kurumu'nu harekete geçirdi. Haftalık ekonomi dergisi Para'nın haberine göre İŞ- KUR, bir yandan 39 milyar TL'yi bulan İşsizlik Fonu'nu yönetirken, bir yandan da işverenlerin çalışan aradığı kurum olarak dikkat çekiyor.

300 milyon TL harcanacak

İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata, 2009 yılını eğitim ve istihdam yılı ilan ettiklerini söyledi. Ata, "Hedefimiz bu yıl 100 bin kişiye mesleki eğitim vermek ve iş sahibi yapmak" dedi. Ata, eğitimlere 300 milyon TL harcayacaklarını ifade ederken, katılanlara, asgari ücret netinin yüzde 60-65'i kadar ücret verdiklerini dile getirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Kasım'da işsizlik yüzde 12.3'e çıkarak, 3 milyonu buldu. 2009'da ise rakamların daha vahim olacağından endişe ediliyor. İşsizliğin giderek arttığı şu günlerde İŞKUR işsizin dert kapısı oldu.

Eğitim ağırlıklı

Para dergisinin haberine göre; İŞ- KUR bir yandan 39 milyar TL'yi bulan İşsizlik Sigortası Fonu'nu yönetirken, bir yandan da yerli ve yabancı işverenlerin işçi aradığı kurum olarak dikkat çekiyor. İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata, bu yıl eğitim ve istihdam sağlama yılı olduğunu söyledi. İŞKUR'un daha çok eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğini belirten Ata, hedeflerini bu yıl 100 bin kişiye eğitim vermek ve iş sahibi yapmak olarak açıkladı.

Ücret de veriliyor

Verilecek eğitimlerle işsizlerin istihdama girişlerinin kolaylaştırıldığını anlatan Ata, eğitimlere toplam 300 milyon TL harcayacaklarını ifade etti. Namık Ata, "Gençlerimizin mesleki bilgi ve becerilerini artırmaları için birçok projeyi uygulamaya koyacağız" diyerek, eğitime katılanlara, asgari ücret netinin yaklaşık yüzde 60-65'i kadar ücret verdiklerini kaydetti. - takvim

Etiketler :