Islak imza atma fonksiyonu yokmuş

Islak imza atma fonksiyonu yokmuş

'İrtica ile Mücadele Eylem planı'na destek veren ve planda "Kara propaganda" yapılması için kullanılan medya uzantıları şimdi de "Islak İmza Makinesi"ne sarıldı.

Belgenin fotokopisi ortaya çıktığında 'Hayır bu belge kağıt parçası, ıslak imzalı değil' diyenler ıslak imza çıktığında 'Hayır gerçeği de kabul etmeyiz, bunun ABD'de makinesi var' diye bu makineye sığındılar. Oysa 'Kara propaganda' için alet olanları bu makine de kurtaramayacak.

Çünkü ıslak imza makinesi kopya edilecek imzayı yüzeysel olarak tarıyor ve kopyalıyor. Bunun fotokopi makinesinden farkı sadece bu işlemin imza aslının atıldığı kalemle yapılması. Burada printerlarda olduğu gibi mürekkep püskürtme veya lazer teknolojisi değil, kalem kullanılıyor. 'Elin kalem üzerine yaymış olduğu kuvveti hesaplıyor' iddiası tamamen yalan. Böyle bir fonksiyon yok.

Siz imza atarken kullandığınız kağıda uyguladığınız basınçla selüloz yüzeyi bastırıyorsunuz. Yani mikro düzeyde kağıt üzerinde sadece sizin oluşturulabileceğiniz bir topografik harita oluşuyor. Yükselti eğrileri ile oluşturulmuş bu kağıt yüzeyin kopyası imkansız. Bunun kopyasının yapılabilmesi için kağıdın tomografi cihazlarıyla üç boyutlu olarak kopyasının çıkarılması ve sizin imza atma sürecindeki her mili salisede değişen kalem basıncınızın kağıda aynı kalem aracılığıyla uygulanması gerekiyor.

Bu nedenlerle Islak imza makinesi 'Kara propaganda'yı ve bu medya uzantılarına 'bilgi-destek' verenleri, medyaya '5 soru' servis edenleri sevindirmesi mümkün değil.

Ayrıca 'velev ki' imzayı her şeyiyle 'topografik' olarak da kopya edebilen milyon dolarlık bir makine (Henüz çıkmadı ama) var. Peki kağıt üzerindeki Albay Dursun Çiçek'in el izleri, parmak izleri... Onlar ne olacak? Herhalde o zaman şunu diyecekler : "Dursun Çiçek'i de kopyaladılar"

Etiketler :