Islak imza özel korumada

Islak imza özel korumada

Albay Çiçek'in hazırladığı 'ıslak imzalı' belge, Ergenekon savcılarının kasasında.

Albay Çiçek'in hazırladığı 'ıslak imzalı' belge, Ergenekon savcılarının kasasında. Savcılar belgeyi Genelkurmay'a kesinlikle vermeyecek.
Albay Dursun Çiçek'in iki kez tutuklanıp, serbest kalmasına neden olan 'ıslak imzalı' olduğu öne sürülen belgeye ilişkin çarpıcı gelişme. Adli kaynaklar, Ergenekon savcılarının, belgeyi Genelkurmay'a göndermeyeceğini öne sürdü. Belge, gerekirse bir kez daha Adli Tıp Kurumu'na gidebilir.

GENELKURMAY 4 KEZ İSTEDİ

Önce fotokopisine ulaşılan, ardından 'ıslak imzalı' hali ortaya çıkan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' Türkiye'nin gündemine oturdu. Genelkurmay'ın haftalık bilgilendirme toplantısında, tartışma zirveye tırmandı. Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, belgenin, dördüncü kez detaylı bir yazıyla istemelerine karşın kendilerine ulaştırılmadığını söyledi. Soruları yanıtlayan Tuğgeneral Çubuklu, belgeye ilişkin Adli Tıp raporunda, 'belgede imza dışında' inceleme yapılmadığını vurguladı.

Çubuklu, ıslak imzalı olduğu iddia edilen nüshanın kendilerine halen gelmediğini belirtirken, askeri savcılığa ise sadece imza tetkikinin yapıldığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun ulaştığını belirtti. AKŞAM'ın ulaştığı adli kaynaklar, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların, Adli Tıp tarafından orijinal olduğuna dair rapor verilen belgenin, değiştirilmesi ve zarar görmesinden endişe ettikleri için Genelkurmay'a göndermeyeceklerini iddia etti.

BELKİ 2. KEZ İNCELEME

Aynı kaynaklar belgenin istenildiği takdirde yeni bir rapor için ikinci kez Adli Tıp Kurumu'na gönderilebileceğini belirtti. Türkiye gündemini 5 aydır meşgul eden belge, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'in beraber kullandığı odanın kasasında gizli. Belgenin Adli Tıp Kurumu'na da özel bir kuryeyle gönderildiği öğrenildi.

ZİYARETLER DE POLİS EŞLİĞİNDE

Ergenekon soruşturmasını yürüten Başsavcı vekilleri ve savcılarının bulunduğu Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde de güvenlik en üst düzeyde sağlanıyor. Ergenekon savcılarının bulunduğu kata özel izinle ve sadece polis eşliğinde çıkılabiliyor. Asansörlerde de özel şifreleme sistemi bulunuyor. Çiçek'in tahliye sebebi suçun oluşmaması mı?

Planı hazırladığı iddia edilen ve 'Hükümeti yıkmaya teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in, 'Suçun oluşmadığı' gerekçesiyle tahliye edildiği öne sürüldü. Adli Tıp'ın, belgenin 'Çiçek'in eli ürünü olduğunun kabulü gerektiği' yönündeki raporunun ardından tutuklanan Çiçek, 45 saat sonra serbest bırakılmıştı. 9. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye kararı verirken, 'adresinin sabit olması, kaçma şüphesinin bulunmaması ve delil durumunu' göz önünde bulundurdu.

Askeri kaynaklar ise tahliye kararı ile ilgili önemli bir noktanın altını çizdi. Kaynaklar, 'Hükümeti yıkmaya teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanan Çiçek'in 'suçun oluşmaması' nedeniyle tahliye edildiğini belirtti. Çiçek'in bu nedenle tahliyesi ıslak imzalı hali bulunduğu iddia edilen plan ile ilgili yeni bir dönemece girilmesine neden oldu. (Akşam)


 

Etiketler :