İslam alemi ayaklandı...

İslam alemi ayaklandı...

İsralli siyonist güçlerin Mescid'i Aksay'ı işgal planına tepkiler çığ gibi büyürken, bölgede gerginlik de giderek artıyor.

Aksa'yı 1 milyon kişiyle işgal etme planına Hamas'tan sert tepki geldi. Hamas, Mescid-i Aksa'nın patlamaya hazır bomba gibi olduğunu belirterek, “Mescidi aksa saatli bomba gibi, her an siyonistlere karşı patlayabilir” açıklamasını yaptı.

Hamas, bugün yaptığı açıklamada, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı korumaktan da hiçbir zaman geri durmayacaklarını belirtti.
Siyonist işgal güçlerini Kudüs’teki Filistin halkına karşı bir saldırıya girişmemeleri konusunda uyaran, Hamas, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı korumaktan da hiçbir zaman geri durmayacaklarını kaydetti. İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Mescidi Aksa’nın her an Siyonistlerin yüzüne patlayacak saatli bir bomba olduğunu ifade etti.

Hamas'ın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şöyle denildi; “Mescidi Aksa, işgal polisinin himayesinde hareket eden gaspçı Yahudilerin yeni saldırılarıyla karşı karşıyadır. El-Meğaribe kapısı ve Burak Duvarı civarında toplanmaya devam eden gaspçılar sabahın erken saatlerinden beri bölgeyi ablukaya alan işgal askerlerinin himayesinde yeni baskınlar planlıyorlar. İşgal polisinin Siyonistlere karşı koyan Filistin halkını camiye girmekten alıkoyması ve girenleri de çıkarmak için uğraşması, Mescidi Aksa’yı ele geçirme planlarını açıkça ortaya koyuyor.”

Hamas hareketi yayınladığı açıklamada, 1948 yılında işgal edilmiş topraklardaki direnişçi Filistin halkına müteşekkir olduklarını belirterek, gaspçı Yahudilerden korumak için sürekli Mescidi Aksa’ya gitmelerini, onu yalnız bırakmamalarını ve orada nöbet tutmalarını istedi.

Mescidi Haram’ın ikizi olan Mescidi Aksa’yı savunma konusunda İslam âlemine de seslenen Hamas açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kınama yetmiyor. Mescidi Aksa gerçek bir tehlike içindedir. Bu hususta ümmetin sorumluluğu çok fazla, bunun gereğini yapmak zorundadır.”


Etiketler :