İslam Birliği’ni Enderun gençliği kuracaktır

İslam Birliği’ni Enderun gençliği kuracaktır

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Ankara’da yaptırılan Enderun Eğitim Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Kamalak, Enderunların önemine değindi.

Parça parça olmuş ve her coğrafyasında ayrı zulüm ve gözyaşının aktığı İslam Coğrafyasının kurtulması için, akan kan ve gözyaşının durması için İslam Birliği’nin kurulması gerektiğini hatırlatan Kamalak, “İnşallah bu Enderun eğitim merkezleri sayesinde gerçek manada devlet adamlarının yetiştiği yeni yuvalarımız olacak. Önemli olan insanı yetiştirmektir. Şu an İslam dünyası parça parçadır. İşte o parçaları birleştirecek olan, İslam Birliğini tesis edecek olan gençleri arıyoruz. İnşallah o gencimiz, o insanımız Enderunlarda yetişecektir.  Biz ‘Askerimizin Afganistan’da ne işi var?’ diye sorduğumuzda bize cevaben diyorlar ki, ‘Ecdadımız ne için gitmiş ise şu an askerlerimiz de onun için gitmiştir’ diyorlar. Hayır, ecdadımız oralara küresel emperyalizmin yolunu kesmek için gitmişti. Ama bizim askerimiz bugün küresel emperyalizme hizmet için orada bulunuyor” diye konuştu.

İslam Coğrafyasının yalnızca coğrafik olarak değil, her anlamda parçalanmış olduğuna dikkat çeken Kamalak, her alanda yaşanan parçalanmışlığa son vermek için milli görüş olarak mücadele ettiklerini belirterek, ”Bugün Fatihler, Kanuniler, Yavuzlar aramızda olsa idi veya şu anda Allah’ın Resulü aramızda bulunsalardı; bize haçlı birliğini mi tavsiye ederlerdi, yoksa İslam Birliğini mi? Hiç şüphesiz ki İslam Birliğini tavsiye ederlerdi. Hayatımızın her aşamasında, karşılaştığımız her problemin çözümünde bu soruyu kendimize ve milletimize sormaya mecburuz. Bugün İslam Coğrafyası bilindiği gibi dini açıdan da parçalanmış durumdadır. Bugün aile ile sokak arasında çatışma var. Sokakla insan arasında çatışma var. Cami ile okul arasında çatışma var. Milletiyle ordusu arasında çatışma var. Milli Görüş olarak bu çatışmayı barışa döndürmeye ve bütün uzuvları aynı anda yönetmeye mecburuz. Milli Görüşçüler olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Şu an bütün genel başkan yardımcılarımız Anadolu’nun dört bir yanına dağılmış, bunun çalışmalarını yapıyorlar. Bütün köyler, kasabalar, beldeler, ilçeler ve şehirleri adım adım gezerek, bunun mücadelesini yapıyorlar, çalışmasını yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.