İslam Dünyası Türkleri Bekliyor

İslam Dünyası Türkleri Bekliyor

İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Tashiri, İslam dünyası bayrağı kaldırması için hala Türkleri bekliyor' dedi

İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhammed Ali Tashiri, İslam dünyasının birlik bayrağını kaldırması için Türk halkını beklediğini söyledi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı ve İstanbul Ehl-i Beyt İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği'nin Kur'ân-ı Kerîm'in nüzûlünün 1400. Yılı münasebetiyle düzenlediği sempozyuma katılan Tashiri star'a önemli değerlendirmelerde bulundu.
Şii ve Sünni Müslümanların ana kaynağının Kuran-ı Kerim olduğunu ifade eden Tashiri, aradaki ihtilafın bakış tarzından kaynaklandığını söyledi. “Ama bazen bu ihtilaflar çatışmaya dönmüştür. Bunun nedeni bazı Müslümanların bilgi eksikliği ve İslam dünyasının düşmanlarının provoke etmesidir.

Oysa iki mezhebinde imamları birbiriyle dostça yaşamış, birbirine saygı duymuş ve birbirinin ilminden faydalanmıştır” dedi. Başbakan Erdoğan'ın Ortadoğu ve İslam dünyasıyla olan ilişkilerine de değinen Tashiri, “Sayın Başbakanımızın davranış ve düşünceleri takdire şayandır.
Onun izlediği politikalar İslam dünyasındaki Müslümanların, Amerika ve Batı'nın politikaları altında ezilen mazlumların gönüllerini açmıştır”
dedi. Türkiye'nin önümüzdeki asır için İslam dünyasının vahdet ve birliğinin bayrağını taşıdığını belirten Tashiri İslam dünyasının bayrağı onu kaldırması için hala Türk milletinin elini bekliyor. İslam düşmanları karşısında direniş göstermek için el ele yürümemiz gerek” şeklinde konuştu

TEVHİDHABER
 

Etiketler :