İslam ekonomisi İstanbul'da konuşulacak

İslam ekonomisi İstanbul'da konuşulacak

"İslami Finansın Güncel Meseleleri" tartışılacak.

İlmi Etüdler Derneği özel seminerlerinden bu hafta, "İslami Ekonomi Politik Bağlamında İslami Finans’ın Güncel Meseleleri" tartışılacak. 
 
Günümüzde İslam ekonomisi tartışmalarını yerini İslami finans tartışmalarına bırakırken, meselenin hala derinlikli bir biçimde tartışıldığını söylemek mümkün gözükmüyor.

Genellikle teorik bir bağlamda değil de güncel meseleler etrafında ele alındığı için İslam ekonomisi çalışmalarından beklenen birikim elde edilebilmiş değil. Bu sebeple günümüzün iktisadi sistemine gittikçe daha fazla eklemlenen bir tartışma alanı ile karşı karşıyayız.

Durham Üniversitesi'nde School of Governmant and International Affeirs bölümünde görev yapan Dr. Mehmet Asutay ise meselenin daima İslami ekomomi politik bağlamında ele alınması gerektiğini dile getirenlerden.

Teorik ve bütüncül bir bakışla meseleleri ele alıp, yeni bir sistemin başlangıç ilkelerini tespit etmenin zor ama mutlaka yerine getirilmesi gereken bir görev olduğunu düşünen Asutay, 17 Eylül Cuma saat 19:00'da İlmi Etüdler Derneği'nde konuyla ilgili özel bir seminer sunacaktır.

Dr. Mehmet Asutay kimdir?


Dr. Mehmet Asutay, Durham Üniversitesi School of Government and International Affairs bölümünde, özellikle Orta Doğu, İslami Politik Ekonomi ve Fnans alanlarını içeren Ekonomi Politik dersleri vermektedir.

Dr. Asutay, İslam Ekonomisi, bankacılık ve finans; Orta Doğu ve İslam ülkelerinde ekonomi; ekonomi politik ve ekonomik gelişim konularında dersler verip, master ve doktora araştırmalarına danışmanlık yapmaktadır. Durham İslami Finans Programı’nın koordinatör yardımcılığını yürüten Asutay, ayrıca İslami Finans master programının ve Durham İslami Finans Yaz Okulu’nun içerik koordinatörlüğü vazifesini yürütmektedir.

Review of Islamic Economics dergisinde editörlük, American Journal of Islamic Social Sciences dergisinde yardımcı editörlük görevi yürütmekte ve Borneo Journal of Business and Economics de dahil olmak üzere çeşitli akademik dergilerin yayın kurulunda yer almaktadır.

Ekonomi ve siyaset ilişkisi ve bu ilişkinin Türkiye’deki kronik ekonomik istikrarsızlık üzerindeki etkisi hakkındaki kitapları 2011 Routledge tarafından yayımlanacaktır.

Asutay ayrıca şu an islami Fİnans hakkında iki kitabın editörlüğünü yapmaktadır. Edward Elgar’s Critical Thinking Serisinin 2011 yılında yayınlanacak ciltlerinin İslam Ekonomisiyle ilgili bölümlerinin editörlüğünü yürütmektedir.
Asutay’ın İslam ahlak ekonomisi, İslami bankacılık ve finans; Ortadoğu ekonomileri ve Türkiye’nin ekonomi politiği konulu makaleleri çeşitli dergilerde yayımlanmıştır.

Seminerle ilgili bilgi almak ve kayıt yaptırmak için


0216 310 4318;
0537 495 6463
bilgi@ilmietudler.org.
 
TİMETURK

Etiketler :