İslam Hertürlü Teröre Karşıdır!

İslam Hertürlü Teröre Karşıdır!

Kırgızistan Müslümanlar İdaresi Başkanı ve Başmüftü Çubak Calilov, İslam'ın Bütün Hertürlü Teröre Karşı Olduğunu Söyledi.

Kırgızistan Müslümanlar İdaresi Başkanı ve Başmüftü Çubak Calilov, İslam'ın bütün hertürlü teröre karşı olduğunu söyledi. Dün başkent Bişkek'te 3'ü polis 4 güvenlik görevlisini şehit eden silahlı gruba işaret eden Calilov, "terörün dini yoktur" ifadesini kullandı. Calilov bazıların terör ile İslamı aynı kefeye koymak istediğini belirterek, bunun çok yanlış olduğunun altını çizdi. Başmüftü Calilov, "İslam'da terörün yeri olmadığı gibi, teröristin de dini ve milleti yoktur" dedi. Başmüftü Çubak Calilov, İslam aşırılığı, adaletsizliği, zulmü ve cinayeti kınayan bir olduğunun altını çizdi. Calilov sözlerini şöyle devam etti," 'Kutsal dinimizde şiddete, aşırıcılığa, başka birinin can ve malına zarar vermesine cevaz vermiyor. İslam, insanlara hep iyiliği emreden ve barışa davet eden bir dindir" ifadesini kullandı.

Kırgızistan Milli Güvenlik Komitesi, ülkede terör olaylarını başlatan söz konusu grubun İslam'i Cihad Örgütü'ne bağlı kişiler olduğunu açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :