İslam karşıtları dört koldan!

İslam karşıtları dört koldan!

İslam karşıtlığı dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ABD'de büyük bir tırmanış gösteriyor. İslam karşıtları ülke çapında protesto gösterileri düzenliyor.

ABD’de halk sokaklara döküldü. Bu gösterilerin nedeni ise NewYork Manhattan’da 11 Eylül saldırısnın meydana geldiği Dünya Ticaret Merkezi’ne yakın bir yerde yapılacak olan İslam Kültür Merkezi’ydi.

ABD halkı yapılacak olan her türlü islami aktivite yada camiye karşı son derece tepkili ve bu tepki ise girederek büyüyor. Manhattan'da yapılacak olan İslami Merkezin yalnızca cami olmayıp içinde eğitim ve dinlenme yerlerinin de olacağı ise Amerikan halkına duyurulmaya çalışılıyor.

ABD'nin Tennesse eyaletinde yeni bir tartışma patlak verdi.
Murfreesboro kentinde ise cami tartışmaları gündeme oturdu. Cumhuriyetçi parti adayı cami planını kınarken yüzlerce kişiden olan protestocu grup cami yapımı planını kınadı.

Bu kınama ve gösterilere benzer birçok organizasyon ABD’de Müslümanlara karşı yıl içerisinde onlarcası gerçekleştirildi.

Kaliforniya’da geçtğimiz Haziran ayında yine yüzlerce kişi bölgedeki camiye giderek Cuma namazı kılan cemaati protesto etti.

Diğer bir olay ise Wiscontin’de meydana gelmiş ve bölgede yapılması planlanan cami protesto edilmişti.

Amerikan halkının büyük bir kısmı kendi oturdukları yerde cami istemiyorlar ve inançları cami yapacak olan kişilerin de ABD yasalarının gizlice Şeriat yasalarıyla değiştirilme düşüncesine sahipler. Ayrıca bazı gruplar islamın Amerika sosyal hayatına uymadığı gibi aynı zamanda içinde şiddet barındırdığını iddia ediyorlar.

Yaplacak olan İslami Kültür Merkezi’ne ise NewYork belediye başkanı Michael R. Bloomberg ise yapılacak olan merkeze destek veriyor.

Cami Savaşın Başladığı Yerdir

Yine islam karşıtı olan Eski Müslümanlar Birliği başkanı Nonie Darwish cami yapımlarının durdurulması grup olarak protesto gösterilerini yaygınlaştırmaya çalışıyor. Darwish konuşmasında, “Cami yalnızca dua etmek için değil aynı zamanda savaşıın başladığı yerdir. Cihad’ın başladığı yer ve şiddetin saklandığı yerdir” dedi.

 timeturk

Etiketler :