İslâm ülkelerinin özel isteği

İslâm ülkelerinin özel isteği

Erdoğan: İslam ülkeleri Rasmussen'i engellememizi istedi

Danimarka Başbakanı Andres fog Rasmussen'in yeni NATO Genel Sekreteri olmasına sert bir şekilde itiraz eden Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Rasmussen'in bu koltuğa oturmasını engellemesi için İslam ülkelerinden çok sayıda telefon aldığını söyledi


Danimarka Başbakanı Andres fog Rasmussen'in yeni NATO Genel Sekreteri olmasına sert bir şekilde itiraz eden Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Rasmussen'in bu koltuğa oturmasını engellemesi için İslam ülkelerinden çok sayıda telefon aldığını söyledi. Cuma günü Katar'dan yayın yapan El Cezire televizyonundaki bir programa katılan Başbakan Erdoğan, bu itirazlarının sadece Rasmussen'in kişiliğiyle ilgili olmadığını, NATO'nun da bu süreçten zarar görmemesini istediklerini belirtti.

"Allah rızası için bu kişi NATO Genel Sekreteri olmamalı" diye İslam ülkelerinden telefonlar aldığını vurgulayan Erdoğan, "İtirazlarımızda tüm bu durumları da göz önünde bulundurduk." diye konuştu.

2005 yılında Danimarka'da yayınlanan Jyllands Posten adlı bir gazetede peygamberimize hakaret içeren karikatürler yayınlandıktan sonra Başbakan Rasmussen tüm bunların düşünce özgürlüğünün birer ürünü olduğunu öne sürmüş, karikatür üzerine tüm İslam dünyasında büyük bir infial uyanmıştı. El Cezire, Türkiye'nin itiraz etmesinin sebepleri arasında Rasmussen'in Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkmasının da bulunduğunu öne sürüyor.

habervaktim




Etiketler :