İslamfobi masaya yatırıldı

İslamfobi masaya yatırıldı

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da İslamfobi masaya yatırıldı. Toplantı en dikkat çeken İsveçli Müslüman polis Mohamed Abubake, üniforması ile katılarak, tecrübelerini anlatması oldu.

ATİLA ALTUTAŞ/STOCKHOLM
57 ülkenin üyesi olduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), son dönemde özellikle Avrupa'da artış gösteren İslamofobi ve yabancı karşıtlığını, Avusturya Cumhurbaşkanlığı Sarayı Hofburg’da yapılan bir toplantıda masaya yatırdı. Avusturya İslâm Cemiyeti Başkanı Dr. Fuat Sanaç ve Avusturya RTÜK Sivil Toplum Uzmanı Ercan Karaduman'da toplantıda hazır bulundu. Toplantı, İsviçre'nin dönem başkanlığında ‘Müslümanlara karşı haksızlık  ve ayrımcılık için alınması gereken önlemler ve çıkarılması gereken kanunlar'' başlığıyla gerçekleştirildi.

Toplantıyı baştan sona kadar takip eden Avusturya Eğitim ve İletişim Enstitüsü Başkanı Sami Akpınar, Avusturya İslâm Cemiyeti Başkanı Dr. Fuat Sanaç'ın önemli taleplerde bulunduğunu söyledi. Akpınar, İslamın  Avrupa'da tanınması, İslam  düşmanliğına  karşı önlem alınması , Müslümanların  ihtiyaçları  gereğince anayasal tebirler alınmasi, bir enformasyon merkezi oluşturulması, resmi makamların Müslümanlarlara daha samimi şekilde beraber çalişması, muhatab alması, ve her iki tarafida yeterince bilgilendirmesi gibi taleblerin iletildiğini söyledi.

Stockholm Emniyet Müdürlüğünde görev yapan Müslüman polis Mohamed Abubake (36), İsveç'te İslamfobi ile yapılan mücadeleleri örnekleri ile salonda ki katılımcılara anlattı.

İsveç kamuoyunun yakından tanıdığı Mohamed Abubake, Ramazan ayında görev başında 20 saat oruç tuttuğu için duygu ve düşüncülerini İsveç gazetelerine paylaşmış ve çok ilgi çekmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.