İslami kuruluşlardan "Andımız kaldırılsın" eylemi

İslami kuruluşlardan "Andımız kaldırılsın" eylemi

Mazlum-Der ve Özgür-Der üyeleri, okullarda okunan Andımız'ın ve Milli Güvenlik dersinin kaldırılması için Fatih'te eylem yaptı

Mazlum-Der ve Özgür-Der gibi İslami kuruluşların öncülük ettiği eylemde ''Irkçı Andı reddediyoruz'' şeklinde sloganlar atıldı. Grup ayrıca "Okullarda kışla düzenine son" ve "Okullarda başörtüsüne özgürlük" pankartları açarak tepkilerini gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Mazlum-Der üyesi Zehra Türkmen, "İnsan kişiliğini ve inanç bütünlüğünü görmezden gelen, statükoya aykırı fikir ve yaklaşımlar benimseyebilme ve geliştirebilme hakkını yok sayan bir anlayışla çocuklarımız, gençlerimiz resmi ideolojik kalıplar doğrultusunda şekillendirilmeye çalışılmıştır. Sorgulama cesaretinden yoksun nesiller yetiştirilmesi hedeflenmiş, okul kışlalaştırılmış ve öğrenciler askerleştirilmiştir" dedi.

Türkmen sözlerine şu şekilde devam etti;
"Andımız adlı İslam akidesine aykırı öğeler içeren, kişi putlaştırmasına ve kişilik tahribine yönelik ırkçı metnin her sabah çocuklarımıza zorla söylettirilmesi ayıbına ilkelliğine ve zulmüne son verilmelidir. İsteyen vatandaşa anadilde eğitim alma hakkı tanınmalıdır. Okullarda askeri denetim ve vesayet aracı olan kışla tipi eğitimin simgesi Milli Güvenlik dersi kaldırılmalıdır."
Yapılan konuşmaların ardından grup sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı

İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.