İslamoğlu'nun 'Hür Adam' çağrısı

İslamoğlu'nun 'Hür Adam' çağrısı

Mustafa İslamoğlu, Mehmet Tanrısever'in 'Hür Adam' filmi ile ilgili konuştu.

İslam dünyasında saygın bir yere sahip olan Mustafa İslamoğlu Hoca, gelenekselleşen toplantılarında Kur'an ve Sünnet üzerine sohbetlere yer verirken gündemin de nabzını tutuyor. Hür Adam Filmi ile ilgili eleştirilecek bazı noktaların olabileceğini fakat bunların bu emeği ve başrolünü Kur'an'ın oynadığı bir filmi zayi etmeye yetmeyeceğini bildiren İslamoğlu, "gidin ve insanları da götürün" çağrısında bulundu.

Kendisinin galaya davetli olmasına rağmen programı sebebiyle geceye gidemediğini belirten İslamoğlu Hoca filmi izlemek için Akabe Vakfı olarak salon kapattıklarını söyledi.

Halkın inançlarına düşman olan bir grup azgın azınlığın ülkemiz müslümanlarına büyük eziyetler çektirdiğini adeta bir inanç soykırımı yaptığını bir de utanmadan bunu inkar ettiklerini dile getiren İslamoğlu Hoca sert ifadeler kullandığı açıklamasında Hür Adam filmi bu zulmü ortaya seriyor diye konuştu.

Said Nursi’nin, varlığını rabbine adamış bir Kur’an talebesi olduğunu dolayısıyla hayatının örnek alınması gerektiğini belirten İslamoğlu, Hür Adam ile ilgili beğenisini “filmin aslında başrol oyuncusu Üstad değil Kur’andır  ben ona çok sevindim” sözleriyle dile getirdi.

Recep İvedik’e 4 milyon kişinin gittiğini aktaran İslamoğlu,  Hür Adam filmi için  “böyle koca bir emeğin” sinema eleştirilerine kurban edilmemesini isteyerek filmin yapımcısı Mehmet Tanrısever’i tebrik ettiğini sözlerine ekledi.


İşte Mustafa İslamoğlu'nun 'Hür Adam' filmi ile ilgili görüşleri:
 

 

 

 

Etiketler :