İsmail Kahraman resmen aday

İsmail Kahraman resmen aday

TBMM Başkanlığı'na aday olan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, adaylık başvurusunu yaptı.

Kahraman, beraberinde AK Parti Grup başkanvekilleri Mahir Ünal, Ahmet Aydın ve İlknur İnceöz ve AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile adaylık başvurusunu yaptıktan sonra Parlamento muhabirleriyle sohbet etti. Ünal'ın dondurma ve baklava ikram ettiği sohbete, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da katıldı.

Gazetecilerin "Frakınız hazır mı?"sorusuna Kahraman, "Frak siparişi verdim, hazırlanıyor" yanıtını verdi.

'DÖNÜŞÜNÜZ MUHTEŞEM OLDU'

Kahraman, "Aktif siyasete dönüşünüz muhteşem oldu" denmesi üzerine, "Yok. Siyasetten ayrılmamıştım ki. Hayatın kendisi siyaset. Siyaset her alanda" dedi.

GRUP TOPLANTISI HAFTAİÇİ YAPILACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM Başkanlığı seçiminin 22 Kasım Pazar günü Genel Kurul'da yapılacağını hatırlatarak, daha önce Pazar günü için planladıkları grup toplantısını ise Salı ya da Çarşamba günü gerçekleştireceklerini söyledi. Ünal, "Değişik illerden milletvekili arkadaşlarımızın gelişinde sorun olacağı düşüncesiyle grup toplantısını hafta içine aldık" ifadesini kullandı.
Meclis'in kendi rutininde çalışmaya devam edeceğini kaydeden Ünal, Hükümet programının okunması, görüşmeler ve güven oylamasının ne zaman yapılacağının Hükümet kurulduktan sonra belli olacağını belirtti.
Ünal, grup başkanvekili sayısının 4'ten 5'e çıkacağını hatırlatarak, "TBMM Başkanlık Divanı üye sayısı belli olduktan sonra bize düşen üyeliklerle ilgili isimleri muhtemelen Perşembe günü bildiririz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.