İspanya'da 40 yıl sonra deprem oldu

İspanya'da 40 yıl sonra deprem oldu

Avrupa, İtalya'nın başkenti Roma'da deprem olacağı söylentileriyle çalkalanırken deprem 40 yıldır sallanmayan İspanya'yı vurdu.

İtalya'nın başkenti Roma'da dün yani 11 Mayıs'ta deprem olacağı söylentisi kent sakinleri arasında endişeye yol açmıştı. Şehirden gelen haberlere göre, binlerce kişi işe gitmeyerek Roma'yı deprem korkusuyla terketti

Bundan 30 yıl önce vefat eden Raffaele Bendandi adında bir İtalyan'ın kehanetine inanan Romalılar kaçışırken deprem hiç beklenmedik bir yerde, İspanya'da meydana geldi.

İspanya Ulusal Jeoloji Enstitüsü kaynaklarına dayanılarak verilen haberlerde, bölgede meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki ikinci depremin İspanya'nın güneydoğusunda bu zamana kadar görülen en büyük deprem olduğu kaydedildi.

İspanya'nın güneydoğusundaki Murcia kentinin Lorca ilçesinde 10 kişi hayatını kaybetti.

Murcia özerk yönetiminden verilen bilgilerde, depremden dolayı Lorca'da on kişinin öldüğü on iki kişinin de yaralı olduğu bildirildi.

Savunma Bakanı Carme Chacon, yardım için askeri birimleri de bölgeye yönlendirirken bazı yolların trafiğe kapandığı kaydedildi.

Depremden dolayı iki binanın çöktüğü, bazı binaların zarar gördüğü, binalardan düşen sıvaların araçlara zarar verdiği görüldü.

Öte yandan güvenlik nedeniyle Lorca'daki bir hastanenin boşaltıldığı, hastaların başka hastanelere taşındığı bildirildi. İspanyol televizyonlarındaki görüntülerde, bölge halkının panik içinde olduğu ve meydanlarda toplandığı dikkati çekti.

Lorcalılar, geceyi sokakta geçirmeye hazırlandıklarını söyledi.

Binaların çökmesi ve ölümler dün saat 18.47'deki 5,2 büyüklüğündeki ikinci depremden sonra oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.