Isparta'da virüs paniği

Isparta'da virüs paniği

Tabip Odası Başkanı Dr. İlker Büyükyavuz, ilde yalnızca bir vakada 'batı Nil virüsü'ne rastlandığını, şüpheli üç vakanın ise numune sonuçlarının da beklendiğini belirtti.

Son günlerde Isparta'da batı Nil virüsü salgını izlenimi doğduğunu ve bunun halk arasında endişe ve panik havasına neden olduğunu ifade eden Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. İlker Büyükyavuz, Halk Sağlığı Komisyonu tarafından bir araştırma başlatıldığını söyledi.
Araştırmaya göre paniğe yol açacak bir durumun olmadığını belirten Dr. İlker Büyükyavuz, ilde sadece bir vakaya kesinleşmiş olarak batı Nil ateşi tanısı konduğunu ve hastanın tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdiğini aktardı.

ÜÇ ŞÜPHELİ VAKA

Biri ölümle sonuçlanan üç şüpheli vaka ile ilgili araştırmaların devam ettiğini, tahlil sonuçlarının beklendiğini aktaran Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. İlker Büyükyavuz,, "İlimizde panik ve endişe yaratacak bir salgına rastlanmamıştır. Batı Nil ateşi tanısıyla kaybedilen hasta ise Muğla-Bodrum ilçesi kaynaklıdır. Halkımızı rahat ama temkinli olmalarını istiyoruz" dedi.

YENİŞAFAK

Etiketler :