"İsrail acımasız izler bıraktı"

"İsrail acımasız izler bıraktı"

Maurer, İsrail’in, Gazze’de ‘zor ve acımasız’ izler bıraktığını belirtti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Peter Maurer, İsrail'in Gazze'ye yönelik yaklaşık bir aydır devam eden saldırılarının ardında "zor ve acımasız" izler bıraktığını belirtti.

Gazze'deki Şifa Hastanesinde basın toplantısı düzenleyen Maurer, "Kızılhaç, İsrail saldırılarının yol açtığı sıkıntıları gidermekle yetinmeyecek, yaralıların ve hastaların ailelerine de yardımda bulunmak için çalışacak" dedi.

Maurer, Gazze'de büyük yıkımların meydana geldiğini belirterek, "Gazze'de gezdim ve sıkıntılara, acılara tanıklık ettim. Hastanede hastalar ve doktorlarla bir araya geldik; durum oldukça zor" diye konuştu.

Peter Maurer, İsrail'in saldırılarının kurbanı olanların çektiği sıkıntıları nakletmek için değil bölgedeki hastanelere yardım ve destekte bulunmak için Gazze'ye geldiğini anlattı.

Gazze'deki Filistinli gruplar ve İsrail arasında bugün saat 08.00'de başlayan 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı. İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 426'sı çocuk, 246'sı kadın, 79'u yaşlı bin 868 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 877'si çocuk, bin 853'ü kadın, 374'ü yaşlı 9 bin 563 kişi yaralandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.