İsrail adam kaçırmaya devam ediyor.

İsrail adam kaçırmaya devam ediyor.

Filistin halkına karşı terör eylemlerini sürdüren İşgal Güçleri Nablus, Cenin ve Kalkiliya’ya Baskın Yaparak 11 Kişiyi Kaçırdı

Filistin Enformasyon Merkezi

Siyonist işgal ordusuna bağlı birliklerin bugün (24 Şubat Salı) erken saatlerde Nablus şehrine baskın yaparak, arama yaptıkları evlerde ortalığı alt üst ettikten sonra iki Filistinli genci kaçırdıkları ifade edildi.

Mahalli kaynakların ifadesine göre, işgal güçleri bugün sabah erken saatlerde şehrin eski mahallelerinden birine baskın düzenlediler. Baskın sırasında Filistinli ailelere ait evlerde arama yapan işgal güçlerinin evlerde eşyalara zarar verdikleri belirtilirken, ayrıca mahalli yayın yapan yerel bir televizyona da baskın düzenledikleri, televizyon çalışanları ile birlikte binadaki tüm sakinleri bir odada topladıkları, televizyonun yayınını keserek burayı bir süre askeri karakol haline getirdikleri ifade edildi.

Yine şehirdeki dükkânlara da saldırıp işyerlerinin cam ve kapılarını kırdıkları, Şehid Zafir el-Mısri okulunu da basıp etrafı dağıttıkları ifade edildi.

Siyonistlerin baskın düzenledikleri evlerden biri de İmad Kanadilu’nin eski mahalledeki el-Kayaseriyye mahallesinde bulunan eviydi. İşgal güçleri Kanadilu’nin evinde patlayıcı patlattıktan sonra yirmili yaşlarda bulunan çocuklarından Samir ve Gazi Kanadilu’yu kaçırdılar.

Öte yandan dün gece ve bugün sabah erken saatlerde Cenin ve Kalkiliya’da baskınlar düzenleyen işgal güçlerinin buralarda da 9 Filistinliyi kaçırdıkları ifade edildi.



Etiketler :