İsrail ; Arap baharı hedeflerimizi gerçekleştirdi

İsrail ; Arap baharı hedeflerimizi gerçekleştirdi

Siyonist rejim uzmanlarından Moshe Elaad, Arap Baharı'nın İsrail'e stratejik kazanımlar kazandırdığını ileri sürdü.

Mısır'da yayınlanan el Ahram gazetesinin haberine göre, Batı Celil’de bir Akademi kolejinde uzman olarak çalışan Elaad, Arap Baharının İsrail’e sağladığı stratejik kazanımların İsrail'in asırlar boyunca gerçekleştiremediğini ileri sürerek "Arap Baharı’’ asırlar boyunca gerçekleştiremediğimiz hedefleri gerçekleştirdi… en önemlisi Suriye’nin yerle bir edilmesi" dedi.

Bu kazanımların, İsrail’in gerçekleştirmek için yıllardır çabaladığı hedefler olduğunu, bu hedeflerin en önemlisinin İsrail’e düşmanlıkta önde olan Arap gücü Suriye devletinin yerle bir edilmesi olduğunu söyleyen Elaad konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Asırlardır bize azılı düşman olan Suriye, şu an kan kaybediyor, parçalanıyor ve askeri gücünü kaybediyor. Bütün bunlar İsrail bir kurşun dahi atmadan gerçekleşiyor. Meşruuyetini kaybeden Beşşar Esat rejiminin yerine kimin geleceğini bilmediğimiz doğrudur, ancak yeni rejim bize düşmanda olsa Suriye’ye yeni gelecek rejim uzun süre zorlu iç sorunlarla meşgul olacağı için İsrail’e karşı uzun bir süre stratejik bir tehdit olma özelliğini yitirecek. Arap Baharının İsrail’e sağladığı kazanımlarından biri de, İsrail için büyük bir tehlike arz eden Hizbullah ve Hamas’ın Arap Baharının başlangıcından itibaren şiddetli darbeler almasıdır diyen Elaad’’ Hizbullah ve onun lideri Hasan Nasrallah Arap dünyasının gözünde kahramandı. Hizbullah’ın Suriye devrimine karşı Beşşar Esat’ı desteklemesi yüzünden bu gün orta doğu ve bütün devrimci güçlerin gözünde bir felakete dönüştü."

’Elaad Hamas'ın Suriye'den ayrılmasıyla ilgili olarak da ’Hamas son iki asırda kendisine lojistik destek sağlayan Şam’dan ayrılmak zorunda kaldı. Hamas’ın liderlerinin farklı Arap ülkelerine dağılması ve Suriye gibi bütün liderlerini kucaklayacak bir Arap ülkesinin bulunmaması Hamas için büyük bir darbe oluşturdu’’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.