İsrail askerleri HAMAS'lıları kaçırdı

İsrail askerleri HAMAS'lıları kaçırdı

Abbas milislerinin kırk iki gün açlık grevi sürdüren ve sağlık durumları kritik bir aşamaya gelen 6 Hamas mensubunu yoğun baskılar sonucu dün serbest bırakmasının üzerinden daha 12 saat geçmeden 5’ini kaçırdı, 1 kişiyi de şehit etti.

Siyonist işgal askerleri Abbas milisleriyle yaptıkları güvenlik işbirliği çerçevesinde, Abbas milislerinin kırk iki gün açlık grevi sürdüren ve sağlık durumları kritik bir aşamaya gelen 6 Hamas mensubunu yoğun baskılar sonucu dün serbest bırakmasının üzerinden daha 12 saat geçmeden 5’ini kaçırdı, 1 kişiyi de onlardan olduğu zannıyla şehit etti.

Kaçırılan Filistinlilerden Vail El-Baytar’ın eşi Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İşgal askerlerinden kalabalık bir grup kaldığımız bölgeyi önce kuşatma altına aldı. Evimizi bastıktan sonra dayım Ömer Selim El-Kavasimi’nin bulunduğu odaya giren askerler uykudaki dayıma bir kaç saat önce serbest bırakılan eşim Vail olduğu zannıyla ateş açmaya başladılar. Kafasına ve göğsüne 13 mermi isabet eden dayımın vücudu delik deşik edildi ve kafatası parçalandı, duvarlar kana boyandı. Ben yan odada namaz kılıyordum. Kapının kırılıp silah seslerini duyunca bağırmaya başladım. İşgal askerleri ağzımı kapattılar. Yanlış odaya girip yanlış kişiyi öldürdüklerini anlayan işgal askerleri çocuklarımı bir yere hapsettikten sonra bana dayak atmaya başladılar. Daha sonra herkesten bu soğukta dışarı çıkmasını istediler. Benim ve eşimin kimliğini araştırdıktan sonra eşimi kaçırıp gittiler.

Bu yapılanlar görev paylaşımı ve kirli bir işbirliğidir. Bunun sorumlusu Fetih ve Abbas’tır. Bütün dünya Batı Yaka’da işgalcilerle Abbas yönetiminden çektiğimiz sıkıntıları görsün.”

Kaynaklar Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptıkları açıklamada, Siyonist işgal güçlerinin dün akşam Abbas milisleri tarafından serbest bırakılan bütün Filistinlilerin kaldıkları evleri basıp onları yeniden kaçırdıklarını ifade ettiler.

Etiketler :