İsrail askerlerinin "Gazze" itirafı

İsrail askerlerinin "Gazze" itirafı

Siyonist Askerler: “Evet Filistinlilere İşkence Ettik, Öldürdük ve Yok Ettik”

“Sessizliği Bozma” Örgütü tarafından hazırlanan ve Avrupa’da basılıp dağıtılan kitapta, Siyonist işgal askerleri 2000 yılından beri Gazze ve Batı Yaka’da Filistinlilere karşı yaptıkları tutuklamaları, baskınları, gaspları ve işledikleri fiziki ve psikolojik işkenceleri bir bir anlattı.

Askerlerden biri şöyle dedi: “Sabah saat üçte El-Halil şehrinde geziyoruz. Şehrin caddelerine, sokaklarına ve yerleşim alanlarına onlarca ses bombası atıyoruz. İnsanları korkutmaktan başka amacımız yok. Attığımız ses bombalarına karşılık halkın nasıl korktuklarını keyifle izliyoruz. Amirimiz durumundaki bir subay “Bu bombalar teröristlerin kaçışına yardımcı olacak” diyordu, ama ortalıkta böyle birileri yoktu. Bu sözler gerçekten boş sözlerdi. Her gece bu işi tekrar edip duruyorduk. Bunu yapınca da amirlerimiz bizi tebrik ediyor ve “İyi iş yaptınız çocuklar” diyordu. Ama bunun nedenini bilemiyorduk.”

Diğer bir asker ise şöyle konuştu: “Müslümanların Ramazan aylarında sahurlarının olduğunu, sahura kaldırmak için de davulcularının sokak sokak dolaştığını bilmiyorduk. Böyle bir gelenekten habersizdik. Gece gezerken gördüğümüz davulcuyu durdurup vurduk. Halbuki askeri talimata göre önce onu uyarmamız, ardından durmasını istememiz gerekiyordu. Buna uymazsa önce havaya ateş açmamız gerekiyordu. Yine olmazsa bacaklarının arasına sıkmamız gerekiyordu. Ama hiçbirimiz bu askeri kuralı uygulamadı. Onlarca Filistinliyi geleneklerini bilmediğimiz için öldürdük.”

Bunlar Wikileaks’ın sızdırdığı çok gizli belgeler değil. Bunlar, yaklaşık 700 üyesi olan bağımsız bir Yahudi örgütü tarafından hazırlanan kitapta yer alıyor. Yahudi örgütü 2000-2009 yılları arasında yapılan cinayetleri, katliamları, baskınları, baskıları, tecavüzleri ve işkenceleri bizzat tanıklara dayanarak belgeliyor. Kitapta 180 kişinin tanıklığına başvuruluyor. Yahudi örgütü daha önce de işlenen cinayetlerle ilgili belgeler, resimler ve raporlar yayınlamıştı. Kitaba katkıda bulunan askerlerin daha öncekilerden bir farkı, isimlerini ve resimlerini gizlememeleri.
Filistin Enformasyon Merkezi
 

Etiketler :