İsrail ateşkesi bozdu

İsrail ateşkesi bozdu

İsrail, Gazze'de insani yardım için 2 saatlik ateşkesi kabul etti ancak Hamas'ın uymadığını iddia ederek ateşkesi bozdu. İsrail'in Gazze'de bugün düzenlediği saldırılarda 50 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'de insani yardım için 2 saatlik ateşkesin kabul edildiği belirtildi. Ateşkes yerel saatle 13.30 ile 15.30 saatleri arasında geçerli olacaktı.

 
İsrail daha sonra yaptığı açıklamada, Hamas'ın ateşkese uymadığını gerekçe göstererek bozdu.
 
Hamas, Kızılhaç Örgütü'nün "ölü ve yaralıların hastanelere taşınması için" 3 saatliğine önerdiği ateşkes önerisini kabul etmiş ancak ancak İsrail tarafı reddetmişti.
 
Gazze'deki Filistinli yetkililer, İsrail'in ateşi sonucu Gazze'de bugün 50 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirtti.  Dün geceden bu yana hastanelere getirilen yaralı sayısı da 400'ü geçti.  
 
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İsrail tanklarından kaçan binlerce kişinin de evlerini terk ederek, yollara düştüğünü belirtti. 
 
İsrail'in Gazze'ye saldırısından bu yana yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 400'ü geçerken, yaralı sayısı ise 2 bin 685'e ulaştı.
 
MEŞAL'DEN ARAP BİRLİĞİ'NE RET 
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'in Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere yaptığı Kahire davetini reddetti.
 
Hamas'a yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Arabi, Meşal'i arayarak, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret etmesini istedi.
 
Arabi'nin Meşal'i, Mısır'ın ateşkes girişimine onay vermesi için ikna etmeye çalıştığını ifade eden Filistinli kaynak, Meşal'in teklifi kabul etmediğini ve bunun Gazze Şeridi'ndeki direniş örgütlerinin ortak duruşu olduğunu kaydettiğini aktardı.
 
4 İSRAİL TANKI VURULDU 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail ordusuna ait 4 tankı vurduğu iddia edildi. İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın ayrıca 5 İsrailli askeri öldürdüğü de ileri sürüldü.
 
İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla, yıllardır abluka altında tutuğu Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından geçtiğimiz Perşembe akşamı da kara operasyonu başlattı. İsrail'in saldırısında ölen Filistinli sayısı 398'e ulaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.