İsrail Başbakanı Netanyahu, Austin ile havalimanında görüştü.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Austin ile havalimanında görüştü.

KUDÜS (AA) – İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesini ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi.İsrail Başbakanlık Basın...

KUDÜS (AA) – İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesini ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, İtalya’ya hareketinden önce ABD Savunma Bakanı Austin ile Tel Aviv’in Ben Gurion Havalimanı'nda görüştü.

Austin'i bir kez daha İsrail'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Netanyahu, "İran'ın nükleer silah edinmesini ve saldırganlığını önlemek, bölgenin güvenlik ve refahını sürdürmek ve barış çemberini genişletmek için ortak bir gündemimiz var. Bu önemli bir gündem ve fikir alışverişimizi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

- Austin'in ziyareti protestolar nedeniyle bugüne kaldı

Austin'in İsrail'e çarşamba akşamı varması planlanıyordu ancak gelişi, İsrail genelindeki "Diktatörlük Karşıtı Gün" protestoları nedeniyle bugüne ertelendi.

Protestolar nedeniyle İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da ABD'li mevkidaşıyla Batı Kudüs’teki makamında değil Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı yakınında görüşeceği belirtiliyor.

- Netanyahu eylemler nedeniyle Tel Aviv'e helikopterle geçti

İtalya'yı ziyaret edecek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara, tartışmalı yargı düzenlemesine karşı yol kapatma gibi eylemler içeren protesto çağrıları nedeniyle Batı Kudüs'ten Tel Aviv'e helikopterle geçmek zorunda kalmıştı.

Netanyahu hükümetinin yargının yetkilerini kısıtlayan “yargı reformu”na karşı bugün ülke genelinde kitlesel protestolar düzenleniyor.

Hükümet, tartışmalı yargı düzenlemesini Meclis'ten geçirme noktasında adım adım ilerlerken, bunu "yargıya müdahale" olarak değerlendiren grupların ülke genelinde 9 haftayı geride bırakan eylemleri giderek büyüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.