İsrail, Brezilya'dan özür diledi

İsrail, Brezilya'dan özür diledi

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Brezilya Devlet Başkanı Rousseff'i arayarak özür diledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, geçen ay Brezilya'yı "diplomatik cüce" olarak tanımlayan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin sözleri nedeniyle Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'i arayarak özür diledi.

 
Brezilya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Rivlin'in, Brezilya Devlet Başkanı Rousseff'i arayarak İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor'un The Jerusalem Post gazetesine 24 Temmuz'da verdiği demecin İsrail halkının görüşlerini yansıtmadığı söylediği ve demeçte sarfettiği sözler için özür dilediği belirtildi.
 
Telefon konuşmasında, Rousseff'in İsrail'in Gazze saldırılarını meşru müdafaa olarak tanımlayan Rivlin'e, İsrail'e yapılan roket saldırılarını kınadıklarını ancak Gazze'de orantısız güç kullanılmasını da aynı şekilde kınadıkları cevabını verdiği bildirildi.
 
Açıklamada, İsrail'i ilk tanıyan ülkeler arasında olan Brezilya'nın Devlet Başkanı'nın iki ülke arasındaki tarihi bağlara dikkati çekerek ülkesinin Filistin'de iki devletli bir çözüm umduğunu söylediği bildirildi.
 
Brezilya Dışişleri Bakanlığı 23 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşananların "kabul edilemez" olduğunu belirterek, İsrail'in orantısız güç kullanmasını kınamıştı. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigar Palmor ise Brezilya'yı "diplomatik cüce" şeklinde tanımlayarak, Güney Amerika ülkesinin konuyla siyasi olarak ilgisiz olduğunu söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.