İsrail Dışişleri Bakanı Cohen Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ile görüştü

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ile görüştü

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen başkanlığındaki İsrail heyetini kabul...

HARTUM (AA) - Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen başkanlığındaki İsrail heyetini kabul etti.

Burhan'ın başkent Hartum'daki ofisinde gerçekleşen görüşmede, Sudan Dışişleri Bakanı Ali es-Sadık da hazır bulundu.

Egemenlik Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, "İsrail ile verimli ilişkiler tesis etmenin yolları, iki ülke arasında askeri ve güvenlik konuları başta olmak üzere tarım, enerji, sağlık, su ve eğitim alanlarındaki ortak işbirliğinin geliştirilmesi" ele alındı.

Burhan da Tel Aviv'i, İsrail ile Filistin arasındaki istikrarı sağlamaya çağırdı.

Cohen'in günübirlik resmi ziyareti kapsamında gerçekleştirilen görüşmede ayrıca, Sudan'ın bölgedeki güvenlik sorunlarının çözümünde oynadığı rol de masaya yatırıldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 23 Ekim 2020'de yaptığı açıklamada, Sudan'ın İsrail ile barış yapmak ve ilişkilerini normalleştirmek konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Bunun hemen öncesinde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararını imzaladığı bildirilmişti.

İstihbarat Bakanlığı döneminde Sudan'ı ziyaret eden ilk İsrailli bakan olan Cohen, 25 Ocak 2021'de, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ve Savunma Bakanı Yasin İbrahim ile bir araya gelmişti.

İsrail ile Sudan tam normalleşme anlaşmasını şu ana kadar henüz resmi olarak imzalamadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.