İsrail Elçiliği Önünde Protesto

İsrail Elçiliği Önünde Protesto

STK'lar İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girmesini, İsrail Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneğince düzenlenen eyleme destek veren İnsan Hakları ve Hizmet Derneği, MAZLUMDER, Cansuyu Derneği, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ve temsilcileri, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önünde, İsrail aleyhinde Türkçe ve İngilizce yazılı pankart açıp slogan attı. Arapça sloganlar da atan grup, zaman zaman da tekbir getirdi.

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şube Başkanı Erdal Ulutaş, burada yaptığı açıklamada, İsrail'i ''işgalci'' olarak nitelendirerek, Mescid-i Aksa'ya karşı saldırgan bir tutum içinde bulunulduğunu söyledi.

Ulutaş, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girme girişiminde bulunduğunu, çıkan olaylarda Filistinlilerin yaralandığını ifade ederek, dünyanın gözü önünde yapılan saldırıya karşı, İslam alemine Filistinlilerin yanında olması çağrısında bulundu.

''Gelişen olaylar çerçevesinde İsrail Büyükelçiliğinin kapatılmasını ve büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilerek ülkesine gönderilmesi gerektiğini'' ileri süren Ulutaş, Miscid-i Aksa'ya yapılan baskını kınadıklarını ve ablukanın bir an önce kalkmasını istedi.

Konuşmaların ardından İsrail bayrağı yakıldı.

Etiketler :