İsrail gazetesi: 'Piyon olduk'

İsrail gazetesi: 'Piyon olduk'

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, İsrail’in Türkiye’deki seçim kampanyasında piyon haline geldiğini savundu: Seçimde liderler ‘Mavi Marmara’ üzerinden oynuyorlar

Türkiye’de seçim kampanyasında İsrail’in “piyon” haline geldiği öne sürüldü. Yedioth Ahronoth gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kampanya sırasında “filo oyunu”nu oynadıklarını savundu.
İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth’un, “İsrail, Türk siyasi yarışında piyon oldu” başlığıyla yayımladığı haberde Türkiye’de “Başbakan Erdoğan ve Muhalefet Lideri Kılıçdaroğlu, filo konusunda suçlama oyunu oynarken seçim kampanya ısınıyor” diye yazdı. Haberde şöyle devam edildi:

Gazze filosu odaklı kampanya
“Hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hem de Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kampanyalarında sanki İsrail ile Türkiye arasındaki gerilimleri özellikle kullanıyorlar ve her ikisi Gazze filosuna odaklanıyor.”
Haberde Başbakan Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’nu, işlediği “suçlar” nedeniyle İsrail’e yeterince yüklenmedi diye kınarken, Kılıçdaroğlu’nun ise, Erdoğan’ın, ABD’nin, Irak’ı işgal edip sivillere karşı suç işlerken neden sustuğunu sorduğu belirtildi.
Kılıçdaroğlu’nun ayrıca, Erdoğan’ı “filo düzenleyicilerine hareket özgürlüğü verdiği için eleştirirken de Başbakanın Mavi Marmara yolcularının şiddet uygulama niyetlerinin farkında olduğunu ima ettiği” belirtilen haberde Kılıçdadoğlu’nun Erdoğan’a “milletvekillerini, filoya katılmasını neden önledin” sorusunu da yönelttiğine dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.