İsrail Haremüşşerif'i işgal etti

İsrail Haremüşşerif'i işgal etti

İbadet için camiye girişlere izin verilmezken kutsal mekanın bütün kapılararında İsrail ordusunun giriş çıkışlara izin vermediği belirtiliyor.

Fanatik Yahudiler’in Haremüşşerif kışkırtmasına karşı intifada kararı alındı. İsrail kutsal mekana girişlere izin vermiyor.

700 civarında Filistinli genç herhangi bir tecavüzü engellemek için kutsal mekanda nöbet tutuyor. Aşırı fanatik Yahudiler’in Ağlama Duvarı etrafında 1 milyon kişiyle ibadet etme kışkırtmasının dilden dile dolaştığı Kudüs’te olayların noktaya gelmesinde Netanyahu hükümetinin sorumlu olduğu iddia ediliyor.

ATEŞLE OYUN

Gazze saldırılarında savaş suçu işlemekle suçlayan Güney Afrikalı yargıç Richard Goldstone başkanlığında hazırlanan raporun BM İnsan Hakları Komisyonu’nda görüşülmesinin 6 ay ertelenmesi ve buna Filistin Yönetimi'nin de destek vermesi Filistin'i karıştırdı. Filistin Yönetimi'nin Sosyal İşler Bakanı Macide El-Masri de hükümetin BM'deki tutumunun Filistinliler’in ulusal çıkarlarına zarar verdiğini ve Filistin'in müttefiklerini utandırdığını söyledi.

ABBAS’TAN SORUŞTURMA

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise bu konudaki iç tepkileri ve eleştirileri yatıştırmak üzere soruşturma açılıp, raporun görüşülmesinin neden ertelendiğinin araştırılması amacıyla komisyon oluşturulması kararı verdi. Abbas'ın soruşturma açılması yolundaki kararı da özellikle Hamas'tan tepki aldı. Filistin Yasama Meclisi (parlamento) Başkan Yardımcısı, Hamaslı Ahmed Bahar, erteleme kararıyla ilgili hem Abbas'ı hem de Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad'ı suçladı



Etiketler :