İSRAİL HÜKÜMETİ ZORDA

İSRAİL HÜKÜMETİ ZORDA

İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını yumuşatma kararı İsrail basınında gündemi oluşturuyor. Haberlerde, "Başbakan Erdoğan'ın amacına ulaştığı" yazılıyor.

Gazze'ye ablukanın yumuşatılması kararı, İsrail medyasının da bir numaralı gündem maddesini oluşturuyor.

İsrail'in silah yapımında kullanılabilecek malzemeler dışında, bütün ürünlerin Gazze'ye girişine izin vereceğini açıklaması sadece Gazze sokaklarında değil İsrail basınında da geniş yankı buldu.

Netanyahu hükümetine yüklenen İsrail medyası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın amacına ulaştığı görüşünde.

Basına göre süreçten karlı çıkan ülkelerden biri de Türkiye ve ablukanın yumuşatılması Başbakan Erdoğan'ın amacına ulaştığını gösteriyor.

Haaretz gazetesinde Aluf Benn imzası ile çıkan bir makalede şu ifadeler yer aldı:

"Artık İsrail liderleri için bile mesaj çok açık. İçindeki bazı eylemcilerin ölmesine ve Gazze'ye ulaşamamasına rağmen, Türk yardım konvoyu Gazze'deki politika değişikliğini hızlandırdı. Erdoğan amacına ulaştı: "Hamastan'daki İsrail ablukasını kırdı".

İsrail hükümetinin kararından kredi kazanan ikinci kişi ise ABD Başkanı Barack Obama. Beyaz Saray kararın ardından, İsrail'i takdir ettiğini ve 'İsrail'in uluslararası toplumun çağrılarına yanıt verdiğini' söyledi. Yani diplomatik olmayan bir dille söylersek, 'İsrail baskıya dayanamadı ve daha fazla kınanmak yerine sınırları açmayı tercih etti' demiş oldu."

NETANYAHU NEDEN KONVOYU BEKLEDİ?

İsrail medyası Başbakan Benyamin Netanyahu'nun bu adımı atmak için neden yardım konvoyu baskınını beklediğini sorguluyor.

Ancak gazetelerde çıkan haberlere göre, Netanyahu kararın Hamas'ı zayıflatacağını belirtiyor.

Etiketler :