İsrail: Kararlılığımızı test etmeyin!

İsrail: Kararlılığımızı test etmeyin!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün İsrail'in Ber Şeva kentine yapılan Grad saldırılarının ardından, "Kimseye, kararlılığımızı test etmesini tavsiye etmem" dedi.

Netanyahu, İsrail'e resmi bir ziyarette bulunan Polonya Başbakanı Donald Tusk ile görüştü. Netanyahu, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Grad saldırılarına atıfta bulunarak, vatandaşlarının bombalanmasına müsamaha göstermeyeceklerini ve buna uygun olarak hareket edeceklerini söyledi. Netanyahu, "Kimseye, kararlılığımızı test etmesini tavsiye etmem" diye konuştu.

Amerikalı senatör John Kerry'nin İsrail-Suriye görüşmelerinin yeniden başlatılması yolundaki temaslarıyla ilgili bir soru üzerine de Netanyahu, bunun yeni bir şey olmadığını kaydetti ve "Kerry, aylardır Avrupa ve Güney Amerika'dan diğer arabulucuların yaptığı gibi, görüşmelerde arabuluculuk için çalışıyor. Eğer Suriye barış konusunda ciddi ise bizim tarafımızda sadık bir ortak bulacaktır" dedi.

Polonya Başbakanı Tusk da basın toplantısında, İsrail'e yönelik olarak, "Avrupa'da gerçek bir dostunuz var; iki ülkenin ilişkileri, birbirlerinin imajını güçlendirecektir" dedi.

Ortak kabine toplantısının sonunda yayımlanan bildiride de soykırım inkarcılığının ve İsrail devletinin yok edilmesine yönelik çağrıların kesinlikle kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :