"İsrail, Kudüs'ü yok etmeye çalışıyor"

"İsrail, Kudüs'ü yok etmeye çalışıyor"

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, "İsrail'in açgözlülüğü nedeniyle Kudüs'ü yok etmeye çalıştığını" söyledi.

İhsanoğlu, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 21. Arap Birliği zirvesinde yaptığı konuşmada, "İsrail'in Gazze'de eşi görülmemiş katliamlar düzenlediğini ve Kudüs kentini yok etmeye çalıştığını" belirtti.

"İsrail'in yaptığı uygulamalarla aynı zamanda Kudüs'ün niteliğini değiştirmeye çalıştığını" ifade eden İhsanoğlu, "İsrail açgözlülüğü nedeniyle Kudüs şehrini yok etmeye çalışıyor. Bu konuda Arap Birliği üyesi ülkelerden destek istiyoruz" dedi.

İKT'nin Irak konusunda girişimlerinin sürdüğünü de anlatan İhsanoğlu, bu konuda İKT liderler zirvesinde alınan kararlardan sonra, Irak'ta mezhepler arası çatışmaların sona erdirilmesi için çaba harcadıklarını kaydetti.

İhsanoğlu, "Darfur konusunda batının uyguladığı çifte standardı kınadıklarını" da bildirdi ve "İKT olarak Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in yakalanması kararına karşıyız. Bu konuda Afrika Birliği'nin aldığı kararı destekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında, Batı'da yürütülen İslam karşıtı kampanyalara da değinen İKT Genel Sekreteri, İslamiyet'i kötülemek için yürütülen kampanyalara karşı Arap Birliği üyesi ülkelerin desteğine ihtiyaç olduğunu, bu şekilde bu problemin üstesinden gelebileceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :