İsrail merkezli sanal kumar

İsrail merkezli sanal kumar

İsrail'de bulunan server üzerinden özel bir yöntemle kumar oynatıldığını belirleyen polis, Şişli'de bulunan 5 adrese baskın düzenledi. Baskının ardından İsrail'de bulunan server üzerinden nasıl kumar oynatıldığı tüm detayları ile ortaya çıkarıldı.

İsrail'de bulunan server üzerinden özel bir yöntemle kumar oynatıldığını belirleyen polis, Şişli'de bulunan 5 adrese baskın düzenledi. Baskının ardından İsrail'de bulunan server üzerinden nasıl kumar oynatıldığı tüm detayları ile ortaya çıkarıldı. İsraillilerin, sistemin kaybetmesi yada kazanması durumunda ortaya çıkan paranın yüzde 20-25'ini komisyon olarak aldığı belirlendi.
Şişli'de internet üzerinden kumar oynatıldığı yönünde bir ihbar alan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak-Kumar Büro Amirliği ekipleri 23 Aralık'da belirlenen 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Evlerin girişini bilgisayarlarla donatan biri kadın 5 kişinin, 6 Aralık'ta Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan ve Kumar Baronu Avi olarak bilinen Abraham Tikva'ya bağlı olarak çalıştıkları belirlendi. 4 çalışan ile 10 oyuncu hakkında kabahatler kanununa göre işlem yapılırken sanal kumarhaneleri işleten İsmail D.(26), Sedat D.(29), Salih Ş.(45), Gönül H.(32), Abdüllaziz T.(32) gözaltına alınırken, özel programların bulunduğu 50 harddisk, 34 compact bellek, 13 dijital anahtar, 2 pos cihazı da ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 kişi emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

PARANIN YÜZDE 20-25'İ İSRAİL'E
Abraham Tikva'nın geliştirdiği yöntemde, kumar oynatılacak bilgisayarların IP numaralı İsrail'de bulunan server'a tanıtılıyor ve kaydedilen her bilgisayara bir numara verildikten sonra özel bir program yükleniyor. İsrail'de bulunan server oynatılan her oyunun kazanan ve kaybeden fark etmeksizin yüzde 20-25'ini otomatik olarak komisyon ücreti olarak kesiyor. 100 bin TL'lik bir oyunda paranın 20-25 bini doğrudan serverin belirlediği hesaba aktarılıyor.

İSRAİL'DKEİ SERVER ONAY VERMEDEN OYUN AÇILMIYOR
Oyun oynamak isteyen kişiler Tikva'ya bağlı olarak çalışan ve sanal kumarhaneye çevrilen evlere geliyor. İlk olarak dijital anahtar ile servera kontör yükleniyor. Geliştirilen özel bir yöntem sayesinde kontör bilgileri İsrail'de bulunan servera ulaşıyor. Serverın izin vermesi durumunda bilgisayarın ekranı açılıyor ve dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan ve aynı server üzerinde faaliyet gösteren sanal kumarhanelerde oyun oynanıyor.
 Cihan

Etiketler :