İsrail Neden Esir Değiştir miyor?

İsrail Neden Esir Değiştir miyor?

İşgal devleti, Hamas'ı daha da güçlendireceği kaygısıyla esir değişimi anlaşmasına yanaşmıyor.

Siyonist işgal yönetimi daha önceki esir değişimlerinde, Hamas hareketinin şu an istediği bedelden daha ağır bedeller ödediği halde; şimdi bırakacağı esirlerin yeniden askeri eylemlere başlayacağı, Hamas’ın yükseleceği, Abbas’ın zayıflayacağı ve Siyonist liderlerden bazılarının da halk desteğinin düşeceği düşüncesiyle Hamas ile yapılacak esir değişimi anlaşmasına bir türlü yanaşmıyor.

 

Yahudi araştırmacı David İgal’e göre şu anda Amerika ve işgal devletini meşgul eden nokta, Hamas hareketinin güçlenmesini sağlamadan ve kendilerine bağlı olan Abbas’ın da konumunu zayıflatmadan böylesi bir anlaşmanın nasıl gerçekleştirilebileceği konusu.

 

Siyonist araştırmacı örnek olarak Mervan Bergusi’yi göstererek, Bergusi’ye karşı çıkılmasının asıl nedeninin salıverilmesi durumunda Abbas’tan sonra başkanlık koltuğuna oturarak Fetih ile Hamas’ın arasını bulma olasılığı olduğunu ifade etti.

 

Abbas’ın koltuğunda kalmasını sağlama ve Filistinli hareketlerin birleşmesini engellemenin Amerika ve Siyonist işgal devletinin ortak hedefi olduğunu belirten İgal, koltukta kalmasını istedikleri başkanın ise zayıf olmasının işlerine geldiğini söyledi.

Etiketler :