İsrail neden Savaşa hazırlanıyor?

İsrail neden Savaşa hazırlanıyor?

Çelik duvar sorunu daha da derinleştirecek” diyen İslami Cihad: “Siyonist İşgal Devletiyle Sıcak Bir Yaz Geçirebiliriz”

İslami Cihad Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Ziyad Nehale bu yaz işgal devletiyle sıcak bir yaz geçirebileceklerini belirterek, Siyonist işgal devletinin direnişin gücünü kırmak için yeni bir savaş başlatabileceğini ifade etti.  

 

Suriye’nin el-Vatan gazetesi İslamî Cihad Hareketi genel sekreter yardımcısı Ebu Tarık ile bir röportaj yaptı. Röportajda değişik konulara değinen Ebu Tarık, Mısır’ın Gazze sınırına ördüğü duvar hakkında şöyle dedi: “Mısır’ın inşa ettiği çelik duvar hiçbir zaman iddia edilen soruna çözüm getiremeyecek. Tersine sorunu daha da derinleştirecektir”.

 

Siyonistlerin son zamanlarda Gazze’ye yönelik tehditleri ve bu tehditlerin ardından yeni savaş ihtimalinin olup olmadığının sorulması üzerine Ebu Tarık şöyle dedi: “İşgal devletiyle sıcak bir yaz geçireceğimizi düşünüyorum. Bunun bir çok nedeni var. Siyonistlerle Ramallah Yönetimi arasındaki ilişkilerin tıkanması, ABD’nin tıkanması bunun önemli nedenleridir. Bu tıkanıklığı ancak bir savaş giderebilir. Düşmanın bölgedeki hesapları önünde büyük bir engel teşkil eden direnişi tasfiye etmek için yeni bir savaş başlatmaları uzak bir ihtimal değildir”.

Etiketler :