İsrail, öldürdüğü ve naaşlarını alıkoyduğu 2 Filistinlinin cenazesini teslim etti

İsrail, öldürdüğü ve naaşlarını alıkoyduğu 2 Filistinlinin cenazesini teslim etti

İsrail ordusu, farklı zamanlarda öldürdüğü ve naaşlarını alıkoyduğu 2 Filistinlinin cenazesini teslim etti.Filistin Kurtuluş Örgütüne...

RAMALLAH (AA) - İsrail ordusu, farklı zamanlarda öldürdüğü ve naaşlarını alıkoyduğu 2 Filistinlinin cenazesini teslim etti.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Sivil İşler Genel Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail makamları, Filistinli Muhammed Hasan Avad ve Mahmud Cemal Hamdan'ın naaşlarını Filistin tarafına teslim etti." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu Filistinlilerden Kudüs'te ikamet eden Avad'ın 24 Eylül 2022'de "araçla ezme girişiminde" bulunduğu iddiasıyla, Hamdan'ın ise bu ay Eriha'daki Akabe Cebr Mülteci Kampı'nda İsrail güçlerinin açtığı ateşle öldürüldüğü kaydedildi.

- İsrail hapishanelerinde işkenceye maruz kalan 29 Filistinli kadın var

Öte yandan Filistin Esirler Kulübü "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki 29 Filistinli kadının her türlü işkenceye maruz kaldığını vurguladı.

Açıklamada, söz konusu 29 kadından 6'sının anne olduğuna dikkat çekildi.

İsrail yönetimi, öldürdükten sonra alıkoyduğu Filistinlilerin naaşını "Rakamlar Mezarlığı" adı verilen ve üzerinde isimler yerine yalnızca rakamların bulunduğu mezarlara defnediyor. Şehitlerin Naaşlarını Geri Alma Girişimi'ne göre İsrail tarafından 1967 yılından bu yana çeşitli şekillerde şehit edilen 256 Filistinlinin naaşı Rakamlar Mezarlığı'nda tutuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.