İsrail savaşmasa da yıkılacak

İsrail savaşmasa da yıkılacak

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in yıkılma sürecinin başladığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in yıkılma sürecinin başladığını söyledi. Ahmedinejad "İsrail, Lübnan'a Suriye'ye saldırması onun yıkılmasını engellemez"dedi.

 İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Afganistan ziyaretinden döner dönmez yeniden yurt içi gezi programı kapsamında dün İran'ın güney limanlarından Benderabbas'ı ziyaret ederken, burada Benderabbas halkına hitaben yaptığı konuşmada "İran, İslami siyasetleri dolayısıyla bugün bölge ve dünya çapında en güçlü halka sahip ülkelerden biri konumunda" diye vurguladı.

Dünya halklarının refah ve mutluluğunu engelliyorlar

İran halkının refah, mutluluk, barış, güvenlik, adalet ve ilerlemeyi bütün halklar için istediği ve bunun mücadelesini verdiğinin altını çizen Ahmedinejad, dünyadaki halkların bu güzelliklere kavuşmalarına engel olanların emperyalistler ve siyonistler olduğunu söyledi.

"Savaş da onların kurtuluşu olamaz"

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad konuşmasının başka bir bölümünde  İsrail'in dağılmasının son aşamasını yaşamakta olduğunu da vurgulayarak şöyle konuştu: "Onlar isteseler veya istemeseler bölge halkı ve özellikle de Filistin halkı Siyonistlerin şerrinden kurtulacaklardır. Bugün İsrail bölgede bir savaş çıkartmakla bile sonuna gelen kaderini değiştiremez. Onlar, Lübnan veya Suriye'ye karşı bir savaş açarlarsa belki dağılışlarını biraz daha geciktirebilirler diye düşünüyorlar. Ama yanılıyorlar tabi. Onlar, öyle bir aşamaya geldiler ki, artık savaş da onların kurtuluşlu olamaz."
 

Etiketler :