İsrail Sert yaptırımlar İstedi

İsrail Sert yaptırımlar İstedi

İsrail Savunma Bakanı Barak, uluslararası topluma, İran'a yeni sert yaptırımlar uygulanması konusunda anlaşmaya varması çağrısında bulundu.

Avusturya Savunma Bakanı Norbert Darabos'un daveti üzerine Viyana'da bulunan Barak, İran'ın BM Güvenlik Konseyinin nükleer faaliyetleriyle ilgili taleplerine aldırmaması halinde bu ülkeye karşı askeri harekatın son seçenek olarak durduğunu da belirtti.

İsrail'in, "İran'ın nükleer meydan okumasının sona erdirilmesi amacıyla diplomasiye daha çok yer vermek için bir süre beklemeye hazır olduğunu" ima eden Barak, hala diplomasinin zamanı olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Barak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sert yaptırımlara gerek var... Amerikalıları, AB'yi, Çinlileri, Rusları ve Hintlileri de dahil edecek tutarlı bir şekilde koordine edilmiş ve uygun bir yaptırıma..." dedi.

Meseledeki tüm taraflara hiçbir seçeneği göz ardı etmemelerini salık veren Barak, kendilerinin hiçbir seçeneği ortadan kaldırmadığını vurguladı.

İsrailli Bakan, "nükleer silah sahibi bir İran'ın nükleer yarış başlatacağı" uyarısında da bulunarak, "Mısır ya da Türkiye ya da Suudi Arabistan'ı düşünün. Eğer İran nükleer güce sahip olursa bu ülkeler nükleer güce sahip olmamaya zor dayanır" diye konuştu.

Etiketler :