İsrail Turizm Bakanlığı Mescid-i Aksa'yı haritadan 'sildi'

İsrail Turizm Bakanlığı Mescid-i Aksa'yı haritadan 'sildi'

İsrail Turizm Bakanlığı tarafından basılan Kudüs haritasında Mescid-i Aksa gibi Müslümanlara ait kutsal mekanlara yer verilmediği bildirildi.

KUDÜS (AA) - İsrail Turizm Bakanlığı tarafından basılan Kudüs haritasında Mescid-i Aksa gibi Müslümanlara ait kutsal mekanlara yer verilmediği bildirildi.

İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, bakanlık tarafından şehri ziyaret eden turistlere dağıtılan haritada İslami eserlerden sadece Kubbetu's-Sahra'ya yer verildi. Şehrin en önemli sembollerinden Mescid-i Aksa'nın da aralarında bulunduğu birçok mekan ise yok sayıldı.

Bununla birlikte haritada onlarca sinagog ve Yahudilere ait yapıların yer aldığı belirtilen haberde, bu sinagoglardan çoğunun ismini yerel tur rehberlerinin bile daha önce hiç duymadığına dikkati çekildi. Haberde ayrıca sinagog dışında haritada ismi zikredilen Yahudilere ait binaların çoğunun Kudüs'ün işgalinden sonra Müslümanlardan alındığı ve turizm ile alakalarının olmadığı kaydedildi.

Toplam 57 yerin gösterildiği haritada Hıristiyanlara ait eserlerden ise beş tanesine yer verildi.

İsrail, Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs ile Batı Şeria'yı 1967'den beri işgal altında tutuyor. Tel Aviv yönetimi, uluslararası toplum tarafından tanınmamasına rağmen başkenti ilan ettiği Kudüs'ü Yahudileştirme politikasını sürdürüyor.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.