İsrail Türk mezarlığını yıktı

İsrail Türk mezarlığını yıktı

İşgal Rejimi Bi’ru’s-Seba’da Türk Mezarlığını Yıktı. El-Aksa yıkımı tecavüz olarak değerlendirerek kınadı.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Müessesesi işgalcilerin yönetiminde olan Kudüs Belediyesinin, 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Bi’ru’s-Seba kasabasında bulunan ve Türk Mezarlığı olarak bilinen kabristanı üzerine ticari bir kompleks inşa etmek amacıyla yerle bir etmesini şiddetle kınadı.

El-Aksa Müessesesi açıklamasında mezarlığa yapılan tecavüzü durdurmak ve o alanda ticaret kompleksi yapılmasını engellemek için harekete geçtiklerini belirterek, işgal rejiminin bu tavrıyla dini ve ahlaki hiçbir değeri takmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.
El-Aksa Müessesesi dün yaptığı açıklamada, görgü şahitlerinin işgalci belediyeye ait buldozerlerin Bi’ru’s-Seba’daki mezarlığa gelip, kabirleri yıktıklarına şahit olduklarını ifade ettiklerini belirtti.
Kasaba sakinlerinden El-Hac Nemir Ebu Affaş (75) konuyla ilgili şunları söyledi: “Türk Mezarlığı olarak bilinen bu kabristan Müslümanlara aittir ve yıllardır buraya Müslümanların cenazeleri defnediliyor.”

Bu tecavüz işgal rejimin ilk ve son uygulaması değil. Daha önce de Me’menullah mezarlığına karşı aynı barbarlığı yapmış, bir kısmını parka çevirmişti.

Etiketler :