İsrail Türkiye'ye Tazminat Ödeyecek!

İsrail Türkiye'ye Tazminat Ödeyecek!

İsrail gazetesi Haaretz'in iddiası: Tazminata tamam, özür yerine 'üzüntü'...

İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi, Türkiye ile İsrail arasında yapıldığı ortaya çıkan gizli görüşmelerin bizzat İsrail Başbakan Yardımcısı ve Stratejik İşler Bakanı Moshe Ya'alon ile Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasında gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Gazete, bizzat İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu tarafından atanan Ya'alon'a İsrail'in BM Temsilcisi Josef Ciechanover'ın, Sinirlioğlu'na ise Özdem Sanberk'in eşlik ettiğini duyurdu.

HAARETZ'İN İDDİASI
Haaretz'in iddiasına göre, İsrail tarafı geçen Mayıs ayındaki kanlı Mavi Marmara baskını sırasında ölen dokuz Türk'ün ailelerine tazminat ödemeyi kabul etti. Ancak İsrail tarafı, Türkiye'nin ikinci talebi olan özür dilemeye yanaşmıyor. İsrail bunun yerine ölümler için "üzüntülerini" bildirmeyi önerdi.

Gazete, taraflar arasındaki gizli görüşmelerin son olarak bu noktada tıkandığını öne sürdü.

BM'NİN MAVİ MARMARA KOMİSYONUNDA GÖREV YAPMIŞTI
Gizli görüşmelere katılan Ciechenover ile Sanberk, Mavi Marmara olayını araştırmak üzere BM nezdinde kurulan komisyonda görev yapıyor.

Haaretz, Türkiye ile İsrail arasındaki gizli görüşmelerin zaman zaman iki ayrı kanaldan birden yürütüldüğünü ileri sürerek, Sinirlioğlu ve Ya'alon'un görüşmeleri dışında, Sanberk ve Ciechenover'ın iki taraf arasında mesaj alışverişi görevini yürüttüklerini yazdı.

İSRAİLLİ DIŞİŞLERİ YETKİLİLERİ DOĞRULADI
Haaretz, görüşme haberlerinin İsrail dışişleri yetkilileri tarafından bizzat doğrulandığını kaydederken, Türk tarafının Mavi Marmara olayından beri üçüncü kez yapılan bu uzlaşma girişiminin medyaya sızdırılmasından son derece rahatsız olduğunu bildirdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum