İsrail yine ölüm yağdırdı

İsrail yine ölüm yağdırdı

Kadir Gecesi'nin arafesinde bile durmayan İsrail, abluka altındaki Gazze semalarından bomba yağdırdı.

İsrail ne Ramazan dinliyor ne de mübarek gece. İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin güney kesimine dün akşam üç hava saldırısı düzenledi. Kanlı saldırıda 1 Filistinli öldü, 3 Filistinli yaralandı, bir kişi ise kayıp oldu. İsrail askeri sözcüsü, saldırıları doğrularken operasyonu savundu.

Filistinli hastane kaynakları ve görgü tanıkları, saldırılardan ikisinin Refah bölgesinde Mısır'a açılan tünelleri hedef aldığını, bu saldırıda tünellerden birinin çökmesi sonucu içeride çalışan bir kişinin öldüğünü, bir kişinin ağır yaralandığını, bir diğerinin de kaybolduğunu, ayrıca tünel dışında bulunan 2 kişinin daha yaralandığını belirtti.

Güvenlik kaynakları, üçüncü saldırıda, Han Yunus'un doğu kesiminde Hamas'ın askeri kanadının eski bir üssünün hedef alındığını kaydetti. Saldırıları doğrulayan İsrail askeri sözcüsü, üçüncü saldırıda İsrail toprağı yönünde saldırı amacıyla kazılan bir tünelin hedef alındığını iddia etti. Sözcü, bu operasyonların, Batı Şeria'da düzenlenen ve sorumluluğunu Hamas'ın üstlendiği bir dizi saldırı ve Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine atılan ve can kaybının olmadığı roket saldırısının ardından düzenlendiğini ileri sürdü.

Etiketler :