İsrail yine tehdit etti

İsrail yine tehdit etti

Savunma Bakanı Barak, ''Her zaman söylediğimi tekrarlıyorum. Hiç bir seçeneği masadan kaldırmıyoruz'' dedi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Washington'da ABD Başkanı Barack Obama yönetiminden yetkililerle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ''Her zaman söylediğimi tekrarlıyorum. Hiç bir seçeneği masadan kaldırmıyoruz'' dedi.

İsrail'in ''Obama yönetiminin, İran'ın nükleer silahlar üretmesini önlemeye çalışmak için Tahran yönetimi ile görüşmeye çalışma girişimini desteklediğini'' ifade eden Barak, ''ancak bunun belirli bir zaman diliminde olması gerektiğini'' söyledi. Ehud Barak, ''Birkaç aydan söz ediyoruz. Daha fazlası değil. Ağustos sonu olabilir, Eylül başı ya da ortaları olabilir. İranlıların ciddi olup olmadığını, ya da sadece zaman kazanmaya çalıştıklarını anlamaya çalışmak yeterli olmalı'' diye konuştu.

Barak'ın aksine İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Moskova'da Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, İran'ı bombalama gibi bir niyetlerinin olmadığını söylemişti.

İsrail, Orta Doğu'nun tek nükleer gücü olduğuna yaygın bir şekilde inanılan İran'ın uranyum zenginleştirmesini varlığına yönelik bir tehdit olarak görüyor ve sık sık Tahran'ın atom silahları üretmesi önlemek için bütün seçeneklerin masada olduğunu belirtiyor.

Etiketler :