İsrail'de aşırı sağcı Bakan'ın yeni silahlı güvenlik gücü kuracak olması protesto edildi

İsrail'de aşırı sağcı Bakan'ın yeni silahlı güvenlik gücü kuracak olması protesto edildi

Binyamin Netanyahu, hükümetten ayrılma tehdidinde bulunan aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir'le "Ulusal Muhafızlık" adlı yeni bir güvenlik gücü kurması konusunda anlaşmıştı

TEL AVİV (AA) - İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yüzlerce kişi, ırkçılıktan sabıkalı Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir'in emrinde "Ulusal Muhafızlık" isminde silahlı güvenlik gücü kurulacak olmasına karşı gösteri düzenledi.

Tel Aviv'deki Habima Meydanı'nda İsrail ve Filistin bayraklarıyla toplanan yüzlerce kişi hükümet karşıtı gösterilerin odak noktası haline gelen Kaplan Caddesi'ne doğru yürüdü. Göstericiler arasında Ortak Liste partisinden milletvekili Ofer Cassif de yer aldı.

"Filistinlilerin hayatı önemlidir", "İşgalin olduğu yerde demokrasi yok", "Faşizm ilerleyemez" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, Netanyahu hükümeti ve hükümetteki aşırı sağcı Bakan Itamar Ben-Gvir aleyhinde sloganlar attı.

İsrail polisi, göstericilerin çevresinde güvenlik önlemi aldı ve Kaplan Caddesi'ne ulaşan protestoculardan Habima Meydanı'na dönmesini istedi. Habima Meydanı'nda devam eden protestoda herhangi bir olay yaşanmadı, grup dağıldı.

Başbakan Binyamin Netanyahu, hükümetin yargı düzenlemesinin durdurulması halinde istifa edeceği belirtilen aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile anlaşmıştı.

Netanyahu, geçmişinde ırkçılık ve nefrete tahrikten hüküm giymiş Ben-Gvir'in yönetimindeki Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı "Ulusal Muhafızlık" isimli yeni bir silahlı güvenlik gücü kurulması talebini kabul etmişti.

Muhalefet, aşırı sağcı Bakan'ın emrinde kurulan yeni silahlı gücü "Ben-Gvir'in milis gücü" diye nitelemişti.

İsrail'de farklı sivil toplum örgütleri ve aktivistler, "Ben-Gvir'in özel ordusuna hayır" sloganıyla yapılan çağrıyla Hayfa ve Batı Kudüs'te de protesto gösterileri düzenlemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.