İsrail'de başka Filistin'de başka

İsrail'de başka Filistin'de başka

Berlusconi, İsrail meclisinde Siyonistlere tam destek verdi, Filistin'e geçince Gazze'yi hatırladı.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İsrail ve Filistin'e ziyaretlerde bulundu. İlk durağı İsrail oldu. İsrail Meclisi’nde Siyonistlere tam destek verdiğini açıklayan Berlusconi, ikinci durağı olan Filistin'e geçtiğinde Gazze'yi hatırladı.

İsrail meclisinde bugün milletvekillerine hitaben konuşan Berlusconi, "İsrail hürriyet ve demokrasi içinde yaşama imkanının somut göstergesi. Bu da, onu bütün dünyadaki fanatiklerin gözünde tahammül edilmez hale getiriyor" dedi.

 

"İsrail'in güvenliği biz İtalyanlar için ahlaki zorunluluk" diyen Berlusconi, sözü İran'a getirerek Batı'nın atom bombası peşinde olduğunu düşündüğü Tahran rejimine karşı "işe yarayacak yaptırımlar" uygulanmasını talep etti.

 

Berlusconi, "Uluslararası topluluk, yöneticileri İsrail'i ortadan kaldırma niyetlerini açıkça dile getiren ve soykırımı inkar eden bir devletin nükleer silaha sahip olmaması gerektiğine karar vermeli..." ifadesini kullandı.

 

İtalyan Başbakanı, Filistin lideri Mahmut Abbas'ın müzakere masasına dönmesini de istedi.

FİLİSTİN TOPRAKLARINDA GAZZE'Yİ HATIRLADI

İsrail'deki temasları sonrasında Filistin topraklarına geçen Berlusconi, Beytüllahim'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, "Ne zaman barışın yerini savaş alsa, ne zaman sağduyunun yerini şiddet alsa, insanlık kayboluyor. Hem Yahudi soykırımı kurbanları için ağlamak, hem de Gazze'de olanlardan ötürü ızdırap duymak gerekir" dedi. İsrail'in Gazze saldırısı sırasında 900'ü sivil olmak üzere 1400 kişi ölmüştü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :