İsrail'de çıkan yangınlar devam ediyor

İsrail'de çıkan yangınlar devam ediyor

İsrail'in, dün ülkenin çeşitli bölgelerinde başlayan yangınlara müdahale için Rusya, Yunanistan ve Hırvatistan'dan yardım istediği bildirildi.

KUDÜS (AA) - İsrail'in, dün ülkenin çeşitli bölgelerinde başlayan yangınlara müdahale için Rusya, Yunanistan ve Hırvatistan'dan yardım istediği bildirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile görüştüğü duyuruldu.

Açıklamada, Netanyahu'nun görüşmelerde ülkenin bazı bölgelerinde dünden bu yana devam eden yangınları söndürmek için söz konusu ülkelerden özel uçak talebinde bulunduğu aktarıldı.

Bu ülkelerin yangın söndürme uçağı göndererek destek olmayı kabul ettiği bilgisi verilen açıklamada, Netanyahu'nun muhataplarına teşekkürlerini ilettiği ifade edildi.

İsrail'de dünden bu yana Kudüs dahil 13 noktada çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle yayılmıştı. Netanyahu'nun yangınlara müdahale için Türkiye, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İtalya'dan yardım talep edeceğini açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.