İsrail'den bir itiraf daha

İsrail'den bir itiraf daha

İsrail, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisindeki mürettebatın Yahudi karşıtı sözler sarf ettiği yönünde daha önce verdikleri bilgilerin çarpıtma olduğunu itiraf etti.

CNN International'daki habere göre İsrail ordusu daha önce üç farklı gemi mürettebatından geldiği öne sürülen 'kapa çeneni, Auschwitz'e geri dön, Biz Arapların ABD'ye karşı harekete geçmesine yardımcı oluyoruz. 9/11'in unutmayın.' seslerin bulunduğu iddia edilen kaseti temizleyerek yeniden dinlediklerini ve bu seslerin yardım gemilerinden geldiğini doğrulayamadıklarını açıkladı.

Organizatörlerin İsrail'i ses kayıtlarıyla oynadığını öne sürmesi üzerine İsrail ordusu bantları parazit ve diğer dillerden yapılan konuşmalardan arındırmak amacıyla yeni bir çalışma başlatmıştı. Çalışma sonunda yapılan açıklamada bu tür sözlerin söylendiğini ancak bunların yardım gemilerinden gelmediğini öne sürdü.
Gazze'ye Özgürlük Konvoyu organizatörleri bu sözlerin yardım gemilerinden gelmediğini ve İsrail 'in bir kez daha 'yalan söylerken' yakalandığını belirtiyor.

Geçtiğimiz hafta başında Mavi Marmara gemisine saldırı düzenleyen İsrail, 9 Türk vatandaşını öldürmüş, akabinde başlattığı karalama kampanyalarıyla yardım gemilerinde bulunan kişilerin askerlere saldırdıklarını, hatta bazı terör örgütleriyle bağlantılı olduklarını öne sürmüştü.

Etiketler :