İsrail’den yeni Gazze filosuna tehdit

İsrail’den yeni Gazze filosuna tehdit

Mayıs ayında yeniden Gazze filosuna katılacak aktivistlere, İsrail'den tehtid...

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’la yaptığı görüşmede mayıs ayında düzenlenmesi öngörülen yeni Gazze filosunu engellemesi çağrısına tepkiler yükselirken, terör devletinin büyükelçilikler aracılığıyla filo üyelerini tehdit ettiği öğrenildi. İsrail dış ilişkiler yetkilileri tarafından büyükelçiliklere gönderilen yazıda, mayıs ayında düzenlenmesi öngörülen Gazze filosuna katılacak gönüllülerin ‘hayati riskleri var’ gerekçesiyle uyarılmasının sağlanmasını talep ettiği ortaya çıktı.

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

ÖZGÜR GAZZE ÜYELERİ TEPKİLİ

İsrail’in tehdidi ile aktivistler İsveç Dışişleri Bakanlığı’na müracaat ederek, olayın kınanmasını istediler. Aslan Değirmenci’ye konuşan İsveç Yeşiller Partisinin Grup Başkanı Türk milletvekili ve Özgür Gazze Hareketi üyesi Mehmet Kaplan, “Olay burada duyuldu. Büyükelçilik ve dışişleri aracılığıyla bizleri tehdit etmeye kalkmak kabul edilemez bir durumdur. Bu dünyayı tehdit etmek anlamına gelmektedir. Bu yapılan uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Aktivistler ile konunun peşindeyiz. Tepkimiz çok sert olacak” dedi.

Çok sayıda gemi ile Gazze’ye gideceklerini açıklayan Kaplan, “Bizleri ayak oyunları ve tehditlerle yıldıramazlar. ABD, Kanada, İspanya, Fransa, Norveç, Hollanda ve İsveç’te yardım gemileri hazırlanıyor. Yanımızda götüreceğimiz yardım da öncekinden en az 2 kat fazla olacak. Gönüllüler Gazze ve Mavi Marmara için birleşti” diye konuştu. İsveç’ten Gazze’ye gönderilen ancak Siyonistler tarafından engellenen gemilerinin de kendilerine iade edilmediğini hatırlatan Kaplan, “Ne tarafa dokunsak İsrail hukuksuzluğu” dedi.

MAVİ MARMARA ÖZGÜRLÜK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NDEN NETANYAHU’YA TEPKİ

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği de Netanyahu’ya tepki gösterdi. Dernek tarafından yapılan açıklamada; BM’nin korkakların ve canilerin çağrılarına kulak verebilecek bir merci olmadığı belirtilerek, “Goldstone raporu ortada dururken Gazze’ye gidecek insani yardım gemilerini durdurması için Birleşmiş Milletlere yapılan çağrı, acaba olası yeni katliamlar için bir altyapı çalışması mıdır? Siyonist İsrail’in Filistin’de ve dünyanın birçok yerinde uyguladıkları baskı, sinsi ve zalimane tavır devam ettikçe biz Mavi Marmara özgürlük aşıkları Netanyahu’nun tehdit amaçlı açıklamalarından korkmadığımızı beyan eder, yeni insani yardım filo ve konvoyları ile kendisine yakın zamanda cevabımızı vereceğimizi bildiririz” denildi.

Akit-

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.