İsrail'e İsraillilerden protesto

İsrail'e İsraillilerden protesto

İsrail’in geçen yıl Gazze’yi hedef alan ve bin 400’ü aşkın kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılarına, sadece dünya kamuoyu değil, İsrailliler de tepkili.

Saldırıların birinci yıldönümü dolayısıyla, başkent Tel Aviv’de toplanan yüzlerce İsrailli, İsrail hükümetinden Gazze’ye uyguladığı insanlık dışı ablukaya son vermesini istedi.

Başkent Tel Aviv’de düzenlenen gösteride, Gazze’ye yönelik ablukasını sürdüren İsrail hükümeti aleyhinde sloganlar atıldı.

"Abluka terörüne son verin", "Gazze için adalet ve özgürlük" yazan pankartlar taşıyan İsrailli göstericiler, hükümetten Gazze’ye düzenlediği saldırılara da artık tamamen son vermesini istedi.

Göstericiler, İsrail hükümetinden barış görüşmelerine derhal yeniden başlamasını ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için gereken adımları atmasını talep etti.

İsrailli barış yanlılarının gösterisine, İsrail parlamentosu Knesset’teki Arap asıllı İsrailli milletvekilleri de katıldı.

Batı Şeria’nın Nablus kentinde toplanan yüzlerce Filistinli de, İsrail’i protesto etti.

Ellerinde mum ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, Gazze’ye uygulanan abluka yüzünden yüzlerce çocuğun açlık ve bulaşıcı hastalık yüzünden öldüğüne dikkat çekti.

 

Etiketler :