İsrail’e Tepkiler Artıyor

İsrail’e Tepkiler Artıyor

Siyonistlerin Haremü’ş-Şerif’e girmesi kamuoyunda infiale yol açtı.

Önceki gün Siyonistlerin hamlesine direnen yüzlerce Filistinli yaralanırken, 30’unun da tutuklanmasına sivil toplum örgütlerinden sert tepki geldi.
“SİYON ELÇİSİNİ EVİNE GÖNDERİN”
Özerk Diyanet ve Evkaf Sendikası Genel Sekreteri Abdurrahim Çelik ise, yetkilileri derhal duruma müdahale etmeye davet etti. “Haremü’ş-Şerif sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların mekânıdır” diyen Çelik, “Bu mekânı korumak ve Siyonistlerin azgınlığından sakınmak hepimizin görevidir. Bu görev bilinciyle milletin temsilcileri derhal Siyon elçiyi evine göndererek ilk uyarıyı yapmalıdırlar” dedi.
“DÜNYA MÜSLÜMANLARI ARTIK UYANMALI”
Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Yahudi lobileri, çeteler aracılığı ile gündem olma, üstünlük sağlama peşindedir. Dünya Müslümanları artık Mescid-i Aksa’yı sahipsiz bırakan psikolojiyi üzerinden atmalı, terör devleti İsrail’i hem siyasi, hem ticari alanda yalnızlaştırmaya devam etmelidir” çağrısında bulundu.
“DÜNYA BARIŞINI DİNAMİTLİYORLAR”
Siyonistlerin devlet gücü kullanarak, Haremü’ş-Şerif’e girdiklerini vurgulayan MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, “İsrail uluslararası insani hukuku ayaklar altına alarak dünya barışını dinamitlemektedir. BM ve tüm duyarlı çevre ve aktörleri, bu sorumsuzluğu durdurması için, İsrail’i hukuk alanına çekmeye davet ediyoruz” dedi.
“MESCİD-İ AKSA’YI SİYONİSTLERE OYUNCAK ETMEYECEĞİZ”
MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır da, “Kutsal topraklarda zulümlerini fütursuzca sergileyen Siyonistlerin barbarlığını gördükçe yüreğimiz sızlıyor. Sızlayan yüreğimiz ‘Kudüs yıkılırsa altında kalalım’ diyerek gövdelerini zulme ve yıkıma siper eden Filistinli gençlerle birlikte atıyor. Müslümanların onuru olan Mescid-i Aksa’yı Siyonistlere oyuncak etmeyeceğimizi tüm dünya beynine kazısın” diye konuştu.

Etiketler :